Η Ρωσία θέλει να αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι ως παιδόφιλοι κι ετοιμάζει κλινικές για να το πετύχει

Η Ρωσία θέλει να αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι ως παιδόφιλοι κι ετοιμάζει κλινικές για να το πετύχει Facebook Twitter
5

Το ότι οι άνθρωποι της LGBT κοινότητας τυγχάνουν στη Ρωσία μεγάλων διακρίσεων και προκαταλήψεων εδώ και πολλές δεκαετίες δεν είναι καινούργιο, δεχόμενοι "πόλεμο" από την κυβέρνηση, την κοινωνία και τελευταίως κι από το σύστημα υγείας.

Οι νέες προτάσεις δια στόματος του Ρώσου υπουργού Υγείας, που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να "θεραπεύονται" σε ειδικές κλινικές μαζί με τους παιδόφιλους. Οι επαγγελματίες υγείας, που στο έγγραφο αναφέρονται ως "σεξολόγοι", θα περιποιούνται τους παιδόφιλους που θα έχουν σταλεί στην κλινική δια νόμου αλλά την ίδια στιγμή θα μπορούν να μεταχειρίζονται επίσης και ανθρώπους με "διαταραχή ταυτότητας φύλου" και "διαταραχή σεξουαλικής προτίμησης"- κοινώς διαφυλικά άτομα ή ομοφυλόφιλους.

Η κλινική επίσης θα εξασφαλίζει "αποτρεπτική δράση στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητας των παιδιών και των εφήβων", το οποίο μεταφράζεται πρακτικά σε κάτι σαν αντι-γκέι εκπαίδευση, παρόλο που το να προσπαθείς να "θεραπεύσεις" την ομοφυλοφιλία έχει απορριφθεί σαν ιδέα παγκοσμίως από επιστήμονες και ειδικούς υγείας, λέγοντας πως οδηγεί σε κατάθλιψη μέχρι και αυτοκτονία. 

Για να μπορούν δε οι "σεξολόγοι" να επιτελέσουν σωστά το έργο τους, να "θεραπεύσουν" δηλαδή τους ομοφυλόφιλους, ο υπουργός Υγείας πρότεινε επίσης και μια λίστα από αντικείμενα που θα πρέπει να διαθέτει κάθε κλινική για να πετύχει όλο αυτό. Ανάμεσα στα πράγματα, αναφέρονται αντικείμενα όπως "πυελική πυξίδα", "νευρολογικό σφυρί", "δονητές σε διάφορα μεγέθη" και "συσκευές για δονητική διέγερση". 

Αν και οι αρχές υγείας της Ρωσίας διευκρινίζουν πως τουλάχιστον ένας δονητής θα υπάρχει σε καθεμιά από αυτές τις κλινικές, αφήνουν αδιευκρίνιστο το πως ακριβώς η χρήση του θα μπορούσε να κάνει κάποιον να πάψει να είναι ομοφυλόφιλος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ