"Ιερός" πόλεμος Πάπα Φραγκίσκου- Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες

"Ιερός" πόλεμος Πάπα Φραγκίσκου- Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Έντονη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ άσκησε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Μεξικό πίσω στο Βατικανό.

"Ένας άνθρωπος που σκέφτεται μόνο πως θα χτίσει τείχη, όπου κι αν βρίσκονται, κι όχι πως θα χτίσει γέφυρες δεν είναι Χριστιανός" σχολίασε σε δημοσιογράφους ο Ποντίφικας, αναφερόμενος στη στάση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους πρόσφυγες. "Δεν αναγράφεται στο Ευαγγέλιο. Ψηφίστε, μην ψηφίζετε. Δεν παρεμβαίνω. Όμως απλά λέω: δεν είναι χριστιανικό" προσέθεσε.

Το χτίσιμο ενός τείχους μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στις ομιλίες του Τραμπ, που επαναλαμβάνει πως για το τείχος θα πρέπει να πληρώσει και το Μεξικό.

Ο Τραμπ δεν άφησε φυσικά ασχολίαστες τις δηλώσει του Πάπα, τον οποίο και αποκάλεσε "αισχρό" επειδή "αμφισβητεί την πίστη του". "Οποιοσδήποτε θρησκευτικός ηγέτης θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη ενός ανθρώπου είναι επαίσχυντος» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου. "Κανείς ηγέτης, ιδίως ένας θρησκευτικός ηγέτης, δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αμφιβάλλει για την θρησκεία ή την πίστη ενός άλλου ανθρώπου" υπογράμμισε ο Τραμπ.

Μάλιστα λίγο μετά, στη διάρκεια ομιλίας του στην Νότια Καρολίνα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Μεξικού πως δηλητηρίασε τη γνώμη του Ποντίφικα για τον χαρακτήρα του. "Είπε πολύ αρνητικά πράγματα για εμένα επειδή η κυβέρνηση του Μεξικού τον έπεισε πως ο Τραμπ δεν είναι καλός άνθρωπος" σχολίασε χαρακτηριστικά. "Εάν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το απόλυτο τρόπαιό του, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο ποντίφικας απλά θα εύχεται και θα προσεύχεται ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκλεγεί πρόεδρος" ανέφερε ο Τραμπ στην ομιλία του.

In response to the Pope:If and when the Vatican is attacked by ISIS, which as everyone knows is ISIS’s ultimate...

Posted by Donald J. Trump on Thursday, February 18, 2016
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ