Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο Facebook Twitter
1
Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο Facebook Twitter

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Μαμνούν Χουσάιν κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην τιμήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων που σύμφωνα με τους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους ιερωμένους πρέπει να απαγορευτεί.


Ο πρόεδρος επέκρινε τη γιορτή, λέγοντας είναι ένα έθιμο που εισάγεται από τη Δύση και απειλεί να υπονομεύσει τις ισλαμικές αξίες στο Πακιστάν. "Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα μας και θα πρέπει να την αποφεύγουμε", είπε ο Χουσάιν σε μια τελετή στη μνήμη ενός ήρωα του Πακιστάν.

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν κάλεσε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τον Άγιο Βαλεντίνο Facebook Twitter
Μολονότι πρόκειται για μια χριστιανική γιορτή, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ δημοφιλής στους Πακιστανούς και τα τελευταία χρόνια οι ανθοπώλεις δηλώνουν ότι οι εισπράξεις τους πολλαπλασιάζονται όταν πλησιάζει η ημέρα των ερωτευμένων.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τους εορτασμούς επειδή αποτελούν "προσβολή για το Ισλάμ" αλλά αργότερα αξιωματούχοι είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο. Παρ' όλ' αυτά, οι αρχές της πόλης Πεσάβαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, απαγόρευσαν τον εορτασμό της ημέρας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια