Κλιμάκωση της έντασης: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κουρδικούς στόχους μέσα στη Συρία

Κλιμάκωση της έντασης: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κουρδικούς στόχους μέσα στη Συρία Facebook Twitter
1

Κουρδικούς στόχους μέσα στο συριακό έδαφος, κοντά στην πόλη Χαλέπι, βομβάρδισε ο τουρκικός στρατός, όπως είπαν κουρδικές πηγές αλλά μεταδίδουν και τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως το CNN Turk.

Κλιμάκωση της έντασης: Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κουρδικούς στόχους μέσα στη Συρία Facebook Twitter

Κουρδική πηγή ανέφερε στο RT ότι οι τουρκικές δυνάμεις έριξαν όλμους και πυραύλους κοντά στην πόλη Azaz στο Χαλέπι και ότι υπήρξαν θύματα, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός.

Κούρδος επίσημος επιβεβαίωσε στο REUTERS ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο την αεροπορική βάση Menagh που βρίσκεται νότια της Azaz.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βάση αυτή είχε πέσει στα χέρια των ανταρτών Jaysh al-Thuwwar, που είναι σύμμαχος των Κούρδων και μέλος της συμμαχίας των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν αναφέρει ότι το PYD αποτελεί " σημαντικό εταίρο » για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ σε αυτούς του Κούρδους μαχητές «θα συνεχιστεί».

Σήμερα Σάββατο, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απείλησε  τους Κούρδους της Συρίας με στρατιωτική δράση, λέγοντας ότι η Τουρκία θα προσφύγει στη βία εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Συριακού Κουρδικού Λαού(YPG), εάν το κρίνει απαραίτητο.

Το PYD είναι κουρδικό πολιτικό κόμμα που έχει ιδρυθεί από Κούρδους ακτιβιστές στη Βόρεια Συρία. Aναφέρεται ότι συνδέεται με το PKK , που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ