Η Μόσχα κατηγορεί ευθέως τον ΟΗΕ πως μεροληπτεί εναντίον της στο θέμα της Συρίας

Η Μόσχα κατηγορεί ευθέως τον ΟΗΕ πως μεροληπτεί εναντίον της στο θέμα της Συρίας Facebook Twitter
0

H Μόσχα επέκρινε σήμερα τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν εκτιμώντας ότι τηρεί μεροληπτική στάση εναντίον της, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κλιμακώνοντας τους βομβαρδισμούς στη Συρία.


«Πάντα θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ πρέπει να παραμένουν αμερόληπτες και αντικειμενικές» επισήμανε σε μία ανακοίνωση η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα. «Κι όμως, αυτό δεν συνέβη» προσέθεσε.


Την Παρασκευή, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, ο Μπαν Γκι Μουν διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κλιμάκωση των αεροπορικών βομβαρδισμών από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία «είχαν έναν πολύ αρνητικό αντίκτυπο» στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης της Δαμασκού και της συριακής αντιπολίτευσης.


Σύμφωνα με τη Μόσχα, σε αυτήν τη συνέντευξη, ο γ.γ. του ΟΗΕ «στην πράξη κατέστησε τη Ρωσία υπεύθυνη» για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ.


Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της αναστολής των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι τορπίλισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες και αξίωσε τον τερματισμό των αεροπορικών πληγμάτων της Μόσχας εναντίον θέσεων της συριακής αντιπολίτευσης.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς υπερθεμάτισε την Παρασκευή επισημαίνοντας από την πλευρά του ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας «υπονομεύουν τις προσπάθειες με στόχο την εξεύρεση μια πολιτικής λύσης».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ