Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι αθλητές των ΗΠΑ μπορούν να απουσιάσουν από τους Ολυμπιακούς στη Βραζιλία, αν φοβούνται τον ιό Ζίκα

Οι αθλητές των ΗΠΑ μπορούν να απουσιάσουν από τους Ολυμπιακούς στη Βραζιλία, αν φοβούνται τον ιό Ζίκα Facebook Twitter
0

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ είπε στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας πως οι αθλητές και το προσωπικό που εκφράζουν ανησυχίες για την υγείας τους εξαιτίας του ιού Ζίκα θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην πάνε στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Αύγουστο του 2016.

Αυτό υποστηρίζει αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, διευκρινίζοντας πως η συγκεκριμένη οδηγία δόθηκε στο πλαίσιο τηλεφωνικής σύσκεψης μεταξύ αξιωματούχων της Ολυμπιακής Επιτροπής και αθλητικών ομοσπονδιών των ΗΠΑ, όπως επιβεβαιώνουν δύο άτομα που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

"Κανείς δεν πρέπει να πάει στη Βραζιλία, αν δεν νιώθει άνετα με αυτό. Αυτό ήταν το συμπέρασμα" δήλωσε ο Donald Anthony, πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Η Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά. Εκπρόσωπος της ωστόσο επιβεβαίωσε πως ο Alan Ashley, μέλος της Επιτροπής, "έστειλε με e-mail στους προέδρους από τις αθλητικές ομοσπονδίες συστάσεις για τον ιό Ζίκα και θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε πως αθλητές και υπεύθυνοι για την αποστολή των ΗΠΑ θα είναι συνεχώς ενήμεροι για κάθε καινούρια εξέλιξη πάνω στον ιό".

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ