Final 4 Euroleague LIVE

Μωρά βγαίνουν ζωντανά από τα χαλάσματα της Ταϊβάν

Μωρά βγαίνουν ζωντανά από τα χαλάσματα της Ταϊβάν Facebook Twitter
0

Οι διασώστες στην Ταϊβάν δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια του συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε έπειτα από έναν σεισμό στη νότια Ταϊβάν, ο οποίος έχει αφήσει τουλάχιστον 28 νεκρούς, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό που εξακολουθεί να είναι προσωρινός.

Την ίδια ώρα συγκίνηση προκαλούν οι εικόνες των μωρών που βγαίνουν ζωντανά από τα χαλάσματα. Πολλά ήταν τα παιδιά μεταξύ των εγκλωβισμένων στο κτίριο που κατέρρευσε. Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον δύο μωρά λίγων μηνών και ένα βρέφος δέκα ημερών εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τα συνεργεία . Ωστόσο ένα νεογέννητο βρέθηκε νεκρό την ίδια ώρα που η τύχη των υπολοίπων εγκλωβισμένων είναι αβέβαιη. 

Μωρά βγαίνουν ζωντανά από τα χαλάσματα της Ταϊβάν Facebook Twitter

"Είναι πολύ βαθιά κάτω από τα ερείπια" είπε ο δήμαρχος της Ταϊνάν Ουίλιαμ Λάι, ο οποίος πρόσθεσε: "δεν υπάρχει κανένα μέσο για να φθάσουμε σ' αυτούς απ' ευθείας, είναι πολύ δύσκολο".


Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται τώρα στη διάσωση 30 ανθρώπων που βρίσκονται πιο κοντά στους διασώστες και χρησιμοποιείται πιο ελαφρύς εξοπλισμός, όπως τρυπάνια.


Το έργο των διασωστών περιπλέκεται από το γεγονός ότι δύο πολυκατοικίες συνθλίφτηκαν από δύο άλλες γειτονικές πολυκατοικίες, εξήγησε ο δήμαρχος, γεγονός που υποχρεώνει τους διασώστες να σταθεροποιήσουν τις πολυκατοικίες που έχουν καταρρεύσει, πριν αρχίσουν να σκάβουν.


Πολλοί ένοικοι βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια έπειτα από περισσότερο από 24 ώρες. Συνολικά 250 άνθρωποι σώθηκαν, από τους οποίους περίπου 200 από τους διασώστες, ενώ οι 50 άλλοι κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια χωρίς βοήθεια. Οι διασώστες χρησιμοποιούν γερανούς, κλίμακες και ανιχνευτικούς σκύλους για να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν τα θύματα.


Ωστόσο εξακολουθούν να ανασύρονται και πτώματα. Δύο αδελφές, ηλικίας 18 και 23 ετών, ανασύρθηκαν νεκρές, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν.

Μωρά βγαίνουν ζωντανά από τα χαλάσματα της Ταϊβάν Facebook Twitter

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισαν έρευνα και επικρίσεις διατυπώνονται για την ικανότητα του κτιρίου να αντέξει σε σεισμούς.
Ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως επιζώντες έκαναν λόγο για "ελλείψεις" στις προδιαγραφές ασφαλείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. "Ήρθα σε επαφή με τις δικαστικές αρχές και οι εισαγγελείς άρχισαν επισήμως έρευνα", δήλωσε.


"Θα θεωρήσουμε την οικοδομική επιχείρηση υπεύθυνη, αν έχει παραβιάσει τον νόμο", πρόσθεσε σαφέστερα ο Λαι.


Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η επιχείρηση που κατασκεύασε το συγκρότημα έχει διακόψει τις δραστηριότητές της και οι κάτοικοι αμφισβητούν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM