Πέθανε η μητέρα του Ασαντ

Πέθανε η μητέρα του Ασαντ Facebook Twitter
0

 

Πέθανε η μητέρα του Ασαντ Facebook Twitter

Η μητέρα του Μπασάρ αλ Ασαντ, η Ανίσα Μαχλούφ, πέθανε σήμερα στη Δαμασκό σε ηλικία 86 ετών, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sana, η πρώην πρώτη κυρία της Συρίας και σύζυγος του Χάφεζ αλ Ασαντ πέθανε σε νοσοκομείο της Δαμασκού.

Πέθανε η μητέρα του Ασαντ Facebook Twitter

Σύμφωνα με το περιβάλλον της, ήταν άρρωστη εδώ και πολλά χρόνια και πήγαινε για θεραπεία στη Γερμανία, μέχρι να περιληφθεί, το 2012, στη μαύρη λίστα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις προσωπικότητες του καθεστώτος της Δαμασκού που κατηγορούνται ότι υποστήριξαν την καταστολή της εξέγερσης κατά του συριακού καθεστώτος τον Μάρτιο 2011.

Η Ανίσα Μαχλούφ είχε διακριτική παρουσία τα τριάντα χρόνια που ο σύζυγός της ηγείτο με σιδηρά πυγμή της χώρας και κατά τα τελευταία χρόνια του πολέμου και το όνομά της σπανίως εμφανιζόταν στον Τύπο.

Γεννήθηκε στη Λαττάκεια τον 1930. Το 1957 παντρεύτηκε αυτόν που επρόκειτο να γίνει ο απολυταρχικός ηγέτης της χώρας. Είχε πέντε παιδιά, τον Μπάσελ και τον Μάζεντ, που έχουν πεθάνει, τον Μπασάρ και τον Μάχερ, καθώς και μία κόρη την Μπούχρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ