Ο πατέρας του νορβηγού μακελάρη Anders Breivik δίνει συνέντευξη

Ο πατέρας του νορβηγού μακελάρη Anders Breivik δίνει συνέντευξη Facebook Twitter
0

«Είχαμε ένα τηλεφώνημα από τη Νορβηγία. Μας είπαν ότι κάτι τρομερό είχε συμβεί στο Όσλο. Ανοίξαμε την τηλεόραση στο BBC και στο Sky. Μείναμε κολλημένοι μπροστά στην οθόνη. Φανταστήκαμε ότι ήταν κάποιος Ισλαμιστής. Στη συνέχεια είπαν ότι ήταν ένας ξανθός, ψηλός, τυπικός Νορβηγός. Πήγαμε για ύπνο. Φυσικά ήμασταν αναστατωμένοι. Κάτι τρομερό είχε συμβεί στην πατρίδα μου» θυμάται ο πατέρας του Breivik όταν είδε για πρώτη φορά στην τηλεόραση την είδηση.

O δημοσιογράφος του Guardian, συναντά τον πατέρα του νορβηγού μακελάρη, στο σπίτι του στη Γαλλία. Ο 76χρονος Jens Breivik θυμάται την επόμενη μέρα, μετά το μακελειό στη Νορβηγία. « Όταν άνοιξα τον υπολογιστή και είδα το όνομα, δεν ήξερα τι να κάνω. Κρατούσα με τα χέρια το κεφάλι μου για ώρα. Δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω. Όλα τα media του κόσμου ήταν το απόγευμα, έξω απ την πόρτα μας. Η σύζυγος μου τους είπε ότι έλειπα στην Ισπανία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Jens Breivik δεν είχε βρεθεί με το γιο του από το 1995. Χώρισε με τη μητέρα του Breivik όταν ήταν 2 ετών. Από τότε οι συναντήσεις με τον γιο του ήταν ελάχιστες.

«Ήταν ένα ασυνήθιστο πρόσωπο. Ήθελε να μεγαλώσει μόνη της το παιδί. Από την ημέρα που γεννήθηκε o Anders ήθελε να είναι single. Δεν με άφηνε να δω το παιδί» λέει για την πρώτη του σύζυγο. Τα media τον περιγράφουν ως κακό και αδιάφορο πατέρα. Έναν εγωιστή που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το παιδί του. «Ναι, ήμουν θυμωμένος. Συχνά με καλούσε η αστυνομία να τον μαζέψω από τον δρόμο. Έκανε graffiti παντού. Σε κτίρια, τρένα και λεωφορεία. Είχαμε συχνούς καυγάδες. Δεν ήθελε την σύζυγο μου. Ήταν δική του απόφαση να μην με ξαναδεί» λέει για το μικρό χρονικό διάστημα που συγκατοικούσε με τον γιο του και την τρίτη του σύζυγο.

«Μου έλεγε στο τηλέφωνο ότι είχε δημιουργήσει την δική του εταιρεία και ήταν μια χαρά» λέει για την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του πριν μερικά χρόνια.

Σήμερα ο 76χρονος δεν έχει κρατήσει καμία από τις παιδικές φωτογραφίες του γιου του. Μένει με την τέταρτη σύζυγο του στη Γαλλία. Η μητέρα του δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής πουθενά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM
Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM