ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πανεπιστήμια και αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα των Χριστουγέννων

Πανεπιστήμια και αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα των Χριστουγέννων Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον είκοσι πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση ή την κατοχή από τους φοιτητές στις εγκαταστάσεις τους, των hoverboards, που είναι ένας νέου τύπου κινητήρας σκούτερ. Επίσης, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, όπως οι American Airlines, Delta και άλλες έχουν επίσης αρνηθεί την πρόσβαση στα αεροσκάφη τους με αυτές τις συσκευές.

Ο λόγος είναι μια σειρά από πυρκαγιές που έχουν προκληθεί  από έκρηξη των μπαταριών των συσκευών αυτών κατά τη χρήση ή την επαναφόρτιση τους. Ο τυπος αυτός της μπαταρίας είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές.

Η El Pais αναφέρει ότι τα δώρα αυτά "εμπνευσμένα" από την ταινία Back to the Future  ήταν από τα πιο δημοφιλή τα Χριστούγεννα.

Μεταξύ των πανεπιστημίων που τα απαγόρευσαν είναι το Boston University, το George Washington, το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, το Kean , το Boston College και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, και άλλα.

Κάποια πανεπιστήμια έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση με αυτά στους χώρους τους και ιδιαίτερα στα υπνοδωμάτια, άλλα, όπως το πανεπιστήμιο του Kean είναι ακόμη πιο αυστηρά και έχουν ενημερώσει τους φοιτητές ότι αν τους πιάσουν με hoverboards θα τα κατασχέσουν μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Τα πανεπιστήμια υπενθυμίζουν την ανακοίνωση της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων η οποια ανέφερε ότι εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τα συγκεκριμένα αντικείμενα και υπεύθυνα και για πτώσεις.

Οι περιπτώσεις πυρκαγιάς είναι τόσες ώστε ο κολοσσός του online εμπορίου Amazon να ανακοινώσει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους έχουν αγοράσει ένα από αυτά τα προϊόντα στο κατάστημά τους και επιθυμούν να το επιστρέψουν.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM