O Ερντογάν τα βάζει με τον Chomsky και τον προσκαλεί στην Τουρκία για να του αποδείξει ότι είναι "αδαής"

O Ερντογάν τα βάζει με τον Chomsky και τον προσκαλεί στην Τουρκία για να του αποδείξει ότι είναι "αδαής" Facebook Twitter
3

O Ερντογάν τα βάζει με τον Chomsky και τον προσκαλεί στην Τουρκία για να του αποδείξει ότι είναι "αδαής" Facebook Twitter

 

Ειρωνικά και απολύτως απαξιωτικά προς τη διανόηση της Δύσης αντέδρασε χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν κλήθηκε να πάρει θέση για την κίνηση συλλογής υπογραφών από Τούρκους – και Ευρωπαίους -  ακαδημαϊκούς, οι οποίοι ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει τις επιχειρήσεις ασφαλείας στη Νοτιοανατολική Ανατολία και να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος.

Ο λόγος;

Την ίδια μέρα που η τουριστική καρδιά της Κωνσταντινούπολης δεχόταν σοβαρότατο τρομοκρατικό πλήγμα, 1128 ακαδημαϊκοί από 89 πανεπιστημιακά ιδρύματα  – της Τουρκίας και της Δύσης – υπέγραφαν αίτηση που φέρει τον τίτλο «Δεν θα γίνουμε μέρος του εγκλήματος» και ζητά από την Άγκυρα να τερματίσει το «χρονικό της σφαγής και των δολοφονιών».

Μεταξύ των διανοητών που υπογράφουν την αίτηση φιγουράρουν τα ονόματα των Noam Chomsky, David Harway and Immanuel Wallerstein, γεγονός που μάλλον έπαιξε σοβαρά με τα νεύρα του Ερντογάν.

 

Ο Τούρκος πολιτικός χαρακτήρισε την κίνηση επιπόλαιη και τους υπογράφοντες την αίτηση «αδαείς», ενώ στην ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών επιτέθηκε στους ακαδημαϊκούς, τονίζοντας ότι για τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα νοτιοανατολικά ευθύνονται οι τρομοκράτες και όχι το επίσημο κράτος.

 

«Αυτό το… πλήθος, το οποίο αυτοαποκαλείται διανοούμενο κατηγορεί το κράτος μέσω αυτής της κίνησης. Και ζητά επίσης ξένους παρατηρητές να καταγράφουν τις εξελίξεις. Αυτή είναι η νοοτροπία της αποικιοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με προδοσία από τους ακαδημαϊκούς κύκλους.

«Και αποκαλείτε εαυτούς διανοούμενους! Φυσικά και δεν είστε φωτισμένοι, είστε… σκοτάδι. Είστε αδαείς και σε βαθύ σκοτάδι. Δεν γνωρίζετε καν τι συμβαίνει στα ανατολικά και νοτιανατολικά μας. Ξέρουμε αυτά τα μέρη τόσο καλά, όσο γνωρίζουμε τις διευθύνσεις των σπιτιών μας», συνέχισε σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι το πρόβλημα της Τουρκίας «δεν είναι ένας Κούρδος, αλλά ένας τρομοκράτης», είπε για να κάνει την ανατροπή στην αμέσως επόμενη πρόταση του.

«Αφήστε τους να έρθουν στην Τουρκία όλους αυτούς που υπογράφουν την αίτηση. Δεν θα έπρεπε να υπογράφουν τέτοιες αιτήσεις αβασάνιστα, γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να τους πούμε τι συμβαίνει στα νοτιοανατολικά από την αρχή ως το τέλος. Πρέπει να δουν με τα μάτια τους αν το πρόβλημα είναι η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από το κράτος ή από τον τρόπο που απειλούνται οι ζωές και ελευθερίες πολιτών από μία τρομοκρατική οργάνωση (σ.σ.: εν προκειμένω το ΡΚΚ)»

Και φυσικά σε αυτό το οργισμένο λογύδριο την... τιμητική του είχε και ο Chomsky.

 

«Αφήστε τον πρεσβευτή μας στις ΗΠΑ να καλέσει τον Chomsky που έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις για τις επιχειρήσεις ασφαλείας της Τουρκίας εναντίον των τρομοκρατών. Ας τον φιλοξενήσουμε στην περιοχή, λοιπόν!», κατέληξε χθες ο Ερντογάν. 

ΠΗΓΗ: Hürriyet

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο στις Άλπεις: Μια κινεζική οικογένεια, ένα ελβετικό ξενοδοχείο και το πιο ακριβό όπλο του κόσμου

Διεθνή / Μυστήριο στις Άλπεις: Μια κινεζική οικογένεια, ένα ελβετικό ξενοδοχείο και το πιο ακριβό όπλο του κόσμου

Λίγο αφότου η Ελβετία συμφώνησε να αγοράσει F-35, οι ΗΠΑ εστίασαν στους Κινέζους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου ακριβώς δίπλα από απομακρυσμένο διάδρομο προσγείωσης όπου εγκαταστάθηκαν τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη
NEWSROOM
ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Γουστάρω πολύ Ερντογαν! Γραφει εκει που πρεπει τον Τσόμσκι! Ένα γλωσσολόγο που εχει αποψη επι παντος και οι συντροφοι στην Ελλαδα εχουν τα λογια του σαν τις 10 εντολες.Ενα πραγμα σαν τον Λακη της Αμερικής θα τον χαρακτηριζα!