Drone καταγράφει σε βίντεο το Τσέρνομπιλ 30 χρόνια μετά το ατύχημα

Drone καταγράφει σε βίντεο το Τσέρνομπιλ 30 χρόνια μετά το ατύχημα Facebook Twitter
2

 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο youtube ένα εκπληκτικό βίντεο τραβηγμένο από drone που δείχνει πώς είναι σήμερα ο χώρος του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου του Τσέρνομπιλ, το οποίο προκάλεσε ένα από τα σοβαρότερα, βιομηχανικά ατυχήματα στην ιστορία του πλανήτη.

Το βίντεο παρουσιάζει από διάφορες πανοραμικές ή κοντινές όψεις, το σημείο κατασκευής μιας γιγαντιαίας αψίδας που θα τοποθετηθεί γύρω από τον αντιδραστήρα για να αποτρέψει στο μέλλον την παραμικρή έκλυση ραδιενεργού υλικού και ταυτόχρονα να τον προστατέψει από εξωτερικούς παράγοντες όπως τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η τεράστια αψίδα είναι η μεγαλύτερη στο είδος της που έχει κατασκευαστεί ποτέ, έχει ύψος 110 μέτρα, πλάτος 165 μέτρα, μήκος 260 μέτρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017. Μόλις εξοπλιστεί με τελευταίας γενιάς μηχανήματα, η αψίδα θα «κυλήσει» πάνω από τον αντιδραστήρα κάτι που θα την καταστήσει τη μεγαλύτερη κινητή κατασκευή εδάφους που έγινε ποτέ.

Για τη χρηματοδότηση της έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1,5 δισεκατομμύρια από δωρεές 45 χωρών και οργανισμών. Η κατασκευή της πρόκειται να μετατρέψει την περιοχή του Τσέρνομπιλ σε μία «ασφαλή» ζώνη.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Προτείνω σε ανεπιφύλακτα σε όλους να διαβάσουν το ¨Τσερνομπίλ, ένα χρονικό του μέλλοντος" της Σ.Αλεξεγιεβιτς (τιμήθηκε με νόμπελ λογοτεχνίας 2015).Η ιστορία του Τσερνομπίλ μετά το ατύχημα απο μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν εκεί. Συγκλονιστικό βιβλίο.