«Δεν μπορείς να με αγγίξεις, η καγκελάριος Μέρκελ με έχει καλέσει εδώ»

«Δεν μπορείς να με αγγίξεις, η καγκελάριος Μέρκελ με έχει καλέσει εδώ» Facebook Twitter
3

Μια νέα έκθεση της γερμανικής αστυνομίας περιγράφει την κατάσταση κατά τη διάρκεια των μαζικών επιθέσεων σε γυναίκες στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ως «χαοτική» και «ντροπή", ενώ αναφέρεται σε  άκρως ακατάλληλη συμπεριφορά των δραστών, που περιγράφονται ως μετανάστες, οι οποίοι απαίτησαν μάλιστα σεβασμό από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Spiegel και στην Bild, η αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει «συγκρούσεις, κλοπές και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών."

Ο συντάκτης της έκθεσης, ανέφερε ότι κάποια στιγμή η αστυνομία φοβόταν ότι θα μπορούσε να έχει και θανάτους.

Οι μάρτυρες περιγράφουν μάζες ανδρών σε «βαριά κατάσταση μέθης " που πέταξαν στην αστυνομία πυροτεχνήματα και άδεια μπουκάλια.

«Δεν μπορείς να με αγγίξεις, η καγκελάριος Μέρκελ με έχει καλέσει εδώ» Facebook Twitter


«Όταν φτάσαμε, πέταξαν στα οχήματά μας πυροτεχνήματα," αναφέρει ο συντάκτης της έκθεσης. "Στο προαύλιο και στις σκάλες στον καθεδρικό ναό ήταν χίλια άτομα, κυρίως άνδρες μετανάστες, οι οποίοι έριχναν μπουκάλια και πυροτεχνήματα αδιακρίτως στο πλήθος."

Οι δράστες φέρεται να έσκισαν τις άδειες παραμονής μπροστά από την αστυνομία λέγοντας: «Δεν μπορείς να με αγγίξεις. Θα πάω αύριο και θα πάρω ένα νέο».".

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ανώνυμα στην  εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ υπήρχαν άνθρωποι  που είχαν " στη Γερμανία μόνο μερικές εβδομάδες."

"14 ήταν από τη Συρία και το ένας ήταν από το Αφγανιστάν», είπε.



Ο συντάκτης της έκθεσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το επίπεδο της ασέβειας προς την αστυνομία  ήταν τέτοιο που «δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στα 29 χρόνια μου στην υπηρεσία». Οι εντολές  να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού αγνοήθηκαν.

«Δεν μπορείς να με αγγίξεις, η καγκελάριος Μέρκελ με έχει καλέσει εδώ» Facebook Twitter

Μάλιστα στην έκθεση αναφέρεται ότι κάποιοι μετανάστες και πρόσφυγες έλεγαν στους αστυνομικούς «δεν μπορείς να με αγγίξεις, η καγκελάριος Μέρκελ με έχει καλέσει εδώ».


Για την κριτική που δέχεται η αστυνομία ο αρχηγός της Wolfgang Albers σημείωσε ότι παρενέβη αλλά υπήρχε μία σύγχυση καθώς «ποτέ δεν αντιμετώπισε περιστατικά όπως αυτό πριν και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό ".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κάτι δεν μου αρέσει εδώ πέρα ...<<Δεν μπορείς να με αγγίξεις, η καγκελάριος Μέρκελ με έχει καλέσει εδώ >> Αρκετό θράσσος για κάποιον που αναζητά μια καλύτερη ζωή (γιαυτό άραγε δεν φύγανε όλοι ? προσφυγες ή μετανάστες )Ξαφνικά κάνανε ντου όλοι σε διαφορετικές χώρες ? Ήθελα να ήξερα ποιο ανώμαλο μυαλό τους ξεσηκώνει και τί θελει να πετύχει ?
Αν δεν είχε γίνει όλη αυτή η φασαρία στα σόσιαλ μήντια χαμπάρι δε θα είχαμε πάρει ότι κάτι τέτοιο συνέβη στην Κολωνία (και στο Αμβούργο και Στουτγκάρδη). Μια χαρά είχανε χώσει όλοι (μέινστριμ μηντια, αστυνομία, κυβέρνηση) το κεφάλι τους στην άμμο και προσποιούνταν πως δεν έγινε τίποτα.