BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία"

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία" Facebook Twitter
0
Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία" Facebook Twitter


Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε την, όπως πιστεύεται, πρώτη γυναίκα πολίτη και δημοσιογράφο που δραστηριοποιούνταν στο έδαφος της, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στη Συρία.

Η εκτέλεση της Ruqia Hassan σηματοδοτεί την πέμπτη περίπτωση δημοσιογράφου από τον Οκτώβριο κι έπειτα που έχει αναφερθεί πως βρήκε το θάνατο από τα χέρια τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Syria Direct.

Η Hassan, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Nisan Ibrahim στα social media, ήταν ρεπόρτερ και ακτιβίστρια της RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Silently), της ομάδας που στόχο έχει την αποκάλυψη των περιστατικών καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα όρια της Συρίας. Όπως γνωστοποίησε το RBSS η γυναίκα εκτελέστηκε κατηγορούμενη για κατασκοπεία. Η Hassan πολύ συχνά δημοσιοποιούσε πληροφορίες για την καθημερινότητα των κατοίκων που ζουν υπό το καθεστώς των τζιχαντιστών στη Ράκκα, περιγράφοντας πως η πόλη αποτελεί στόχο βομβαρδισμών σε ημερήσια βάση.

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε μια γυναίκα δημοσιογράφο για "κατασκοπεία" Facebook Twitter

Ο Abu Mohammed, ιδρυτής της RBSS, ανέβασε την Κυριακή στο λογαριασμό του στο Twitter τις τελευταίες λέξεις της Hassan: "Είμαι στη Ράκκα και έχω λάβει απειλές για τη ζωή μου και όταν με συλλάβει το Ισλαμικό Κράτος και με σκοτώσει δεν πειράζει γιατί θα κόψουν το κεφάλι μου αλλά θα έχω αξιοπρέπεια, που είναι καλύτερο από το να ζω τον εξευτελισμό του ΙΚ".

Σε μία από τις αναρτήσεις της η Hassan κοροϊδεύει το Ισλαμικό Κράτος με αφορμή την απαγόρευση των Wi-Fi hotspots στη Ράκκα. "Εμπρός κόψτε μας και το ίντερνετ, τα περιστέρια μας που μεταφέρουν μηνύματα δεν θα παραπονεθούν" έγραψε στο Facebook.

Η ακριβής ημερομηνία εκτέλεσης της Hassan είναι άγνωστη, αλλά η συνήθης ενεργή παρουσία της στα social media σταμάτησε ξαφνικά στις 21 Ιουλίου 2015. Σύμφωνα με το αραβικό κανάλι ειδήσεων Al-Aan TV, το Ισλαμικό Κράτος πριν τρεις ημέρες ενημέρωσε την οικογένειά της για την εκτέλεση με την κατηγορία της "κατασκοπείας". 

0

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Το παλάτι ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour»

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Το παλάτι ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour»

Με ανακοίνωση το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα λάβει μέρος στις πρόβες για την μεγαλειώδη παρέλαση στις 8 Ιουνίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Διεθνή / Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Ένας νεκρός από έκρηξη ελαττωματικού αερόσακου Takata - 58 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί – Δείτε ποια μοντέλα της Nissan αφορά η προειδοποίηση
NEWSROOM