Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πέντε εκτελέσεις και απειλές εναντίον της Βρετανίας

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με πέντε εκτελέσεις και απειλές εναντίον της Βρετανίας Facebook Twitter
0

Με απειλές κατά της Βρετανίας και εναντίον του του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψαν οι εκτελεστές της οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση πέντε κρατουμένων.


Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες και εντοπίσθηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE, ξεκινά με τις "ομολογίες" των πέντε ανθρώπων μπροστά στην κάμερα που δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.


Τα λόγια των πέντε ανδρών δεν επιτρέπουν την ταυτοποίηση των ίδιων ή τον προσδιορισμό των χωρών για λογαριασμό των οποίων κατηγορήθηκαν ότι κατασκόπευαν, αλλά ένας από αυτούς αναφέρεται στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που πλήττει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.


Οι πέντε δηλώνουν ότι έστειλαν βίντεο ή φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τις συνθήκες ζωής στη Ράκα σε άτομα που είναι εγκατεστημένα στην Τουρκία ή ακόμη ότι παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις των μαχητών του ισλαμικού κράτους.


Στη συνέχεια εμφανίζονται οι πέντε, ντυμένοι με τη γνωστή πορτοκαλί στολή, γονατισμένοι μπροστά από πέντε μαυροντυμένους με κουκούλες που είναι οπλισμένοι με περίστροφα.


«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τον Ντέιβιντ Κάμερον, σκλάβο του Λευκού Οίκου, μουλάρι των Εβραίων». αναφέρει ο εκτελεστής στο μήνυμα.

"Θα συνεχίσουμε τον τζιχάντ, θα συνεχίσουμε να διασχίζουμε σύνορα και μία μέρα θα εισβάλουμε στο έδαφός σας, όπου θα κυβερνήσουμε σύμφωνα με τη σαρία", λέει ο τζιχαντιστής.


"Σε όλους όσοι θέλουν να συνεχίσουν να μάχονται κάτω από τη σημαία του Κάμερον...πιστεύετε πραγματικά ότι η κυβέρνησή σας θα ενδιαφερθεί για σας όταν θα πέσετε στα χέρια μας; 'Η θα σας εγκαταλείψουν, όπως εγκατέλειψαν αυτούς τους πέντε κατασκόπους και αυτούς που προηγήθηκαν αυτών;". Στο τέλος, οι πέντε εκτελούνται με μία σφαίρα στο κεφάλι.

 

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δέχεται εδώ και μήνες, σύμφωνα με τους αναλυτές, ισχυρή στρατιωτική πίεση και επιδιώκει να προβάλει μία εικόνα παντοδυναμίας, αν και η επικοινωνιακή της παραγωγή φθίνει.


Τις τελευταίες ημέρες μόνο, οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Ραμάντι, ενώ στη Συρία οι δυνάμεις του αραβο-κουρδικού συνασπισμού ανακατέλαβαν στρατηγικής σημασίας φράγμα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM