Ταλιμπάν σκόρπισαν τον τρόμο σε γαλλικό εστιατόριο στην Καμπούλ

Ταλιμπάν σκόρπισαν τον τρόμο σε γαλλικό εστιατόριο στην Καμπούλ Facebook Twitter
0
Ταλιμπάν σκόρπισαν τον τρόμο σε γαλλικό εστιατόριο στην Καμπούλ Facebook Twitter

Οι αφγανοί αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο σήμερα στην Καμπούλ ένα γαλλικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα.


"Σήμερα μια επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός εστιατορίου ξένων εισβολέων", ανέφερε στο Twitter ο Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, συνήθης εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.


Ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της Καμπούλ, Φραϊντούν Ομπάιντι, και δυτική πηγή επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στόχος ήταν το "Le Jardin", ένα γαλλικό εστιατόριο που ανήκει σε Αφγανό και βρίσκεται σε μια συνοικία όπου έχουν τα γραφεία τους πολλές ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις. "Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται επιτόπου", διευκρίνισε ο δυτικός διπλωμάτης.

 

Ταλιμπάν σκόρπισαν τον τρόμο σε γαλλικό εστιατόριο στην Καμπούλ Facebook Twitter

 

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εστιατόριο από το οποίο βγαίνει καπνός.


Αυτή η πρώτη επίθεση του 2016 στην Καμπούλ γίνεται μία εβδομάδα και κάτι μετά τη σημαντική τετραμερή συνάντηση που είχαν η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν με σκοπό να καταρτισθεί ένας οδικός χάρτης για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους αντάρτες Ταλιμπάν, οι οποίες διακόπηκαν το περασμένο καλοκαίρι.


Οι Ταλιμπάν θέτουν συχνά στο στόχαστρο τα αφγανικά στρατεύματα ή τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, καθώς και ξενοδοχεία και εστιατόρια στα οποία συχνάζουν ξένοι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM