Απεργία την Πρωτομαγιά

Χιλιάδες Αυστραλοί συρρέουν να μυρίσουν το σπάνιο "λουλούδι-πτώμα" που ανθίζει κάθε 1000 μέρες

Χιλιάδες Αυστραλοί συρρέουν να μυρίσουν το σπάνιο "λουλούδι-πτώμα" που ανθίζει κάθε 1000 μέρες Facebook Twitter
3

Χιλιάδες άνθρωποι στην Αυστραλία κάνουν ουρά για να μυρίσουν το "λουλούδι-πτώμα", με ύψος σχεδόν 2 μέτρα και το οποίο χρειάστηκε σχεδόν 10 χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως. Το Amorphophallus titanum, γνωστό και ως 'άμορφος φαλλός' είναι γνωστό παγκοσμίως εξαιτίας της οσμής του, που παραπέμπει σε μυρωδιά... πτώματος.

Το σπάνιο λουλούδι βρίσκεται σε έναν βοτανικό κήπο κοντά στην Αδελαΐδα και την Τρίτη προσέλκυσε περισσότερους από 2.500 επισκέπτες, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα δεδομένου πως ανθίζει μία φορά κάθε 1000 μέρες και το άνθος του διαρκεί μόλις 24 με 36 ώρες πριν μαραθεί εντελώς. 

Ο Matt Coulter, που εργάζεται εκεί, παρομοίασε τη μυρωδιά με "νεκρό ζώο", σημειώνοντας στην Telegraph πως τον έκανε να θέλει να κάνει εμετό. Όπως είπε, η μυρωδιά δεν είναι συνεχής, αλλά έρχεται "ανά κύματα... έτσι ξαφνικά σε χτυπάει". "Όταν άνοιξα το πρωί το θερμοκήπιο, κόντεψα να λιποθυμήσω από τη μυρωδιά, ήταν πολύ δυνατή" σχολίασε ο Coulter. "Έπρεπε να κρατηθώ να μην κάνω εμετό, ήταν απαίσιο. Μέχρι να το ζήσω, δεν είχα ξαναμυρίσει κάτι παρόμοιο- δεν υπάρχει αυτή η μυρωδιά". 

Οι εντυπώσεις των επισκεπτών από την άλλη ποικίλλουν. Άλλοι παρομοιάζουν την μυρωδιά με σκουπιδοντενεκέ, μερικοί με νεκρό αρουραίο και κάποιοι με χαλασμένο μπρόκολο ή σάπια ψάρια.

Το συγκεκριμένο φυτό είναι γνωστό όμως και για τη δυσκολία που ενέχει η καλλιέργειά του και η Αυστραλία το απέκτησε μετά από δωρεά στο βοτανικό κήπο το 2006. 

"Η μυρωδιά είναι απλώς η τακτική επιβίωσης του φυτού. Είναι πολύ ευάλωτο στη φύση και κινδυνεύει από την αποψίλωση και την συλλογή σε υπερβολικό βαθμό" παρατηρεί ο Coulter.

3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια