8.500 δασκάλους προσλαμβάνει η Γερμανία για τα παιδιά των προσφύγων

8.500 δασκάλους προσλαμβάνει η Γερμανία για τα παιδιά των προσφύγων Facebook Twitter
0

Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες σχολικής ηλικίας που έχουν φτάσει στη Γερμανία φέτος, αναγκάζουν τις αρχές να προσθέσουν χιλιάδες επιπλέον μαθήματα και να προσλάβουν πάνω από 8.500 καθηγητές προκειμένου να ενσωματώσουν τους νεοφερμένους, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άνευ προηγουμένου εισροή έχει προσθέσει 196.000 νέους μαθητές στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα,  κάτι που κάνει τον επικεφαλής της οργανωτικής αρχής, Brunhild Kurth, να δηλώνει ότι "τα σχολεία και οι εκπαιδευτικές  διοικήσεις δεν έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωποι με μια τέτοια πρόκληση".  Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν εν τω μεταξύ το συνολικό αριθμό των νεοεισερχομένων σχολικής ηλικίας το 2015 να είναι περίπου 325.000. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έως και 20.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί θα απαιτηθούν  για να καλύψουν το υπάρχον εκπαιδευτικό κενό και να αντιμετωπίσουν  τις αναμενόμενες αφίξεις.

Όπως σημειώνει το rt.com. ενώ ένα μέρος της γερμανικής κοινωνίας έδειξε αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την κατάσταση, με σποραδικές εκρήξεις βίας από ακροδεξιούς σε ορισμένες περιοχές, η κυβέρνηση διατηρεί μια πολιτική ανοικτών συνόρων σε σχέση με τους πρόσφυγες που φθάνουν από την ΕΕ, αντί να πιέζει για καλύτερους ελέγχους στα σύνορα της Ε.Ε. προκειμένου να περιορίσει τη ροή της μετανάστευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM