H NΑSA έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του Εγκέλαδου

H NΑSA έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του Εγκέλαδου Facebook Twitter
1

 

H NΑSA έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του Εγκέλαδου Facebook Twitter

Το σκάφος της NASA Cassini κατάφερε να πάρει υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες από τον δορυφόρο του Κρόνου Εγκέλαδο περνώντας σε απόσταση 4,999 χιλιάδων χιλιομέτρων, στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ, δείχνουν τρεις διαφορετικές πλευρές του παγωμένου φεγγαριού του Κρόνου. Η μία είναι από τη βόρεια πλευρά του, η δεύτερη με τα αμυδρά φωτισμένα άκρα απεικονίζει και τον πλανήτη Κρόνο και η τρίτη δείχνει τα παράλληλα αυλάκια και τις ραβδώσεις στην επιφάνεια του Εγκέλαδου.

"Θλίψη και θρίαμβο", χαρακτηρίζει αυτό το πολύ κοντινό πέρασμα προς το τέλος της αποστολής ο Earl Maize, διευθυντής του Cassini, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Εγκέλαδο από απόσταση, ως το τέλος της αποστολής του το Σεπτέμβριο του 2017.

H NΑSA έδωσε στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του Εγκέλαδου Facebook Twitter

Οι παρατηρήσεις του διαστημικού σκάφους έχουν κάνει τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν ορισμένες από τις απόψεις τους σχετικά με τον δορυφόρο του Κρόνου. Τώρα εμφανίζονται βέβαιοι ότι κάτω από τους πάγους ο Εγκέλαδος φιλοξενεί έναν τεράστιο ωκεανό.

Ως αποτέλεσμα των ευρημάτων του Cassini, ο Εγκέλαδος θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία σημεία του ηλιακού μας συστήματος για να αναζητηθεί εξωγήινη ζωή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM
Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια