Ο Κιμ Ντοτ Κομ εκδίδεται στις ΗΠΑ

Ο Κιμ Ντοτ Κομ εκδίδεται στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες του Γερμανού «αρχιπειρατή» και δημιουργού της σελίδας διαμοιρασμού αρχείων «Megaupload»  Κιμ Σμιτς, γνωστού και ως Κιμ Ντοτ Kομ, αποφάσισε δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας.

Έπειτα από τη δίκη που διήρκεσε εννέα εβδομάδες, ο δικαστής Νέβιν Ντόσον εκτίμησε πως υπάρχουν «συντριπτικές» αποδείξεις σε βάρος.

Η απόφαση έρχεται σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την έφοδο της αστυνομίας στην βίλα του Ντοτ Κομ, δυτικά του Όκλαντ, κατ' εντολήν του FBI.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI τον κατηγορούν ότι διοργάνωσε ηλεκτρονική πειρατεία μεγάλης κλίμακας χάρη στο Megaupload, την ιστορική πλατφόρμα διανομής αρχείων.

Ο Κιμ Ντότκομ και τρία πρώην στελέχη του Megaupload –ο Φιν Μπατάτο, ο Ματίας Όρτμαν και ο Μπραμ βαν ντερ Κολκ– κατηγορούνται ότι στέρησαν περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων και ότι είχαν καθαρά έσοδα άνω των 175 εκατομμυρίων δολαρίων από συνδρομές και διαφημίσεις. Η απόφαση του δικαστηρίου για έκδοση ισχύει και για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορουμένους.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Ζηλανδίας, Έιμι Άνταμς, που θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της σε κάθε αίτημα έκδοσης, δήλωσε ότι θα περιμένει να δει αν ο ενδιαφερόμενος θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. «Αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να εκτιμήσω την αποφασιστικότητα του δικαστηρίου και τις συστάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης", δήλωσε. "Καθώς η απόφαση αυτή είναι εφέσιμη, δεν θα ήταν σωστό να κάνω περισσότερα σχόλια».

Σε περίπτωση έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύει, αν και εφόσον καταδικαστεί, με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ