Το Βατικανό αγιοποιεί τη Μητέρα Τερέζα

Το Βατικανό αγιοποιεί τη Μητέρα Τερέζα Facebook Twitter
3

Σύμφωνα με τη χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδα Avvenire, ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ένα δεύτερο ιατρικό θαύμα που αποδίδεται στην Μητέρα Τερέζα, ανοίγοντας το δρόμο για την αγιοποίησή της από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Το θαύμα αφορούσε την ανεξήγητη θεραπεία ενός άνδρα από την Βραζιλία με πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο.

Η Μητέρα Τερέζα, που λατρεύεται για τη δουλειά της με τους φτωχούς στην Καλκούτα και αναγνωρίστηκε ως οσία, το πρώτο βήμα προς την αγιότητα, αναμένεται να αγιοποιηθεί επισήμως στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου, ως μέρος των εορτασμών του Ιωβηλαίου Έτους της Ευσπλαχνίας του Πάπα, σύμφωνα με την ειδικό επί των θεμάτων του Βατικανού, Stefania Falasca.

Η Μητέρα Τερέζα έγινε οσία το 2003, όταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ αποδέχτηκε ένα θαύμα που της αποδιδόταν. Ο Πάπας έκρινε ότι η θεραπεία μιας Ινδής που υπέφερε από κοιλιακό όγκο ήταν το αποτέλεσμα της υπερφυσικής επέμβασης της Μητέρας Τερέζας με την βοήθεια του Θεού, μια αξίωση που αμφισβητήθηκε από τους Ινδούς ορθολογιστές.

Η επονομαζόμενη και «Αγία των Φτωχών», γεννήθηκε με το όνομα Agnes Gonxhe Bojaxhiu στα Σκόπια το 1910 και το 1949 ίδρυσε τους Ιεραπόστολους της Φιλανθρωπίας αφιερώνοντας τη ζωή της στην φροντίδα των φτωχών και των αρρώστων στις φτωχογειτονιές στην Καλκούτα.

Κέρδισε το νόμπελ Ειρήνης το 1979.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η καθολική εκκλησία αγιοποίησε τη Μητέρα Τερέζα που "αγαπούσε τη φτώχια και όχι τους φτωχούς", η ορθόδοξη εκκλησία αγιοποίησε τον Παϊσιο που μιλούσε με τις σαύρες και έκανε και φοβερές γεωπολιτικές αναλύσεις... Δεν είναι η εκκλησία η μεγάλη μας ελπίδα;
Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, εγκατέλειψε τους Βαλκάνιους συμπατριώτες της για ν' αφιερωθεί σ' ένα έργο που σηκώνει πολύ κριτική και σε μια χώρα που ελάχιστα κοινά έχει στην κουλτούρα της, με τον ρωμαιοκαθολικισμό.
Η κοροιδία καλά κρατεί. Αγιοποιείται η γυναίκα που αφηνε τους φτωχούς να υποφερουν μεχρι το θανατό τους σε ιδρύματα που δεν τους χορηγούσαν ουτε παυσιπονα "για να υποφερουν σαν τον Χριστό". Και δεν είχαν παραμικρη ιατρική επέμβαση που θα εσωζε ζωές. Καταδικαζε τις γυναίκες σε ανυπαρξία και ήταν εναντιον της αντισύλληψης σε χωρες με υπερπληθυσμό και φοβερη φτώχεια. Είχε αριστες σχέσεις με αιμοσταγείς δικτατορες και επαιρνε χορηγίες για το "θεαρεστο" έργο της. Αυτή η παράνοια πρεπει να σταματησει.