ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Μαλάλα έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να σωπάσει χρησιμοποιώντας λιγότερες από 40 λέξεις

Η Μαλάλα έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να σωπάσει χρησιμοποιώντας λιγότερες από 40 λέξεις Facebook Twitter
6

Οι πολύκροτες δηλώσεις του υποψηφίου για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ περί απαγόρευσης εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ μέχρι να λυθεί το ζήτημα της τρομοκρατίας, έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και δηλώσεων από δεκάδες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μοχάμεντ Άλι κ.α.

Η στάση του Τράμπ στις δεκάδες αντιδράσεις ήταν απλώς ένα μάλλον ειρωνικό "I.don't.care" (σ.σ. Δε με νοιάζει).

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της κατόχου του νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι να απαντήσει στην αμφιλεγόμενη «ρητορική του μίσους» που χρησιμοποιεί σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο Τράμπ, δίνοντας μία πολύ απλή και  συνάμα πολύ λογική απάντηση.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού μεγιστάνα από το βήμα μιας εκδήλωσης για την ημέρα μνήμης της σφαγής 150 μαθητών στο στρατιωτικό σχολείο της Πεσαβάρ από τους Ταλιμπάν, η Πακιστανή ακτιβίστρια, που πριν από τρία περίπου χρόνια δέχθηκε δολοφονική επίθεση για την επιμονή της να πηγαίνει στο σχολείο, απάντησε χαρακτηριστικά: 

«Εάν οι προθέσεις του είναι να σταματήσει την τρομοκρατία, τότε θα πρέπει να μην στοχοποιεί ολόκληρο τον πληθυσμό των μουσουλμάνων γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να σταματήσει την τρομοκρατία. Το μόνο που κάνει είναι να ριζοσπαστικοποιεί περισσότερους τρομοκράτες».

6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ