Η Κομισιόν ζητά από την Ιταλία να χρησιμοποιεί ακόμη και βία για την ταυτοποίηση μεταναστών

Η Κομισιόν ζητά από την Ιταλία να χρησιμοποιεί ακόμη και βία για την ταυτοποίηση μεταναστών Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε με ανακοίνωσή της την ιταλική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ακόμη και βία για να πετύχει την ταυτοποίηση όλων των μεταναστών που φτάνουν στα σύνορα της.

«Ο στόχος της ταυτοποίησης του 100% των μεταναστών πρέπει να επιτευχθεί χωρίς καθυστέρηση» λέει στη σχετική της ανακοίνωση η Κομισιόν και προσθέτει: «Η Ιταλία πρέπει να δημιουργήσει ένα πιο στέρεο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέπει την χρήση βίας για την ταυτοποίηση και όρους για μακροχρόνια κράτηση των μεταναστών που αντιστέκονται στην ταυτοποίησή τους».

Η ταυτοποίηση των μεταναστών και η τροφοδότηση των στοιχείων στο σύστημα Eurodac πρέπει να γίνεται μέσα σε 72 ώρες από την άφιξη των μεταναστών.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Aντελίνο Αλφάνο σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι το ιταλικό σύστημα επιτρέπει έτσι κι αλλιώς την χρήση βίας σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Είμαστε αδιάλλακτοι στο θέμα της φωτογράφισης και λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών» δήλωσε ο κ. Α. Αλφάνο, προσθέτοντας πως «είμαστε κοντά στο 100%...».

Η Καθημερινή υπενθυμίζε ακόμη πως σχεδόν 150.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ιταλία δια θαλάσσης το 2015 και πως σύμφωνα με την Κομισιόν, μόνο ένα από τα έξι «hotspots» έχει τεθεί μέχρι στιγμής σε λειτουργία στην χώρα. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Μπενι Γκάντζ ακυρώνει την ομιλία παραίτησης μετά από τη διάσωση ομήρων

Η ανακοίνωση του Μπένι Γκαντς έρχεται μετά την επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ και η Σιν Μπετ διέσωσαν τέσσερις ομήρους στη Νουσεϊράτ στη Γάζα
NEWSROOM