Τουρκική εφημερίδα: Κρατάμε 27 ρωσικά πλοία για αντίποινα

Τουρκική εφημερίδα: Κρατάμε 27 ρωσικά πλοία για αντίποινα Facebook Twitter
0

Η εφημερίδα " Haberturk Daily ανέφερε σήμερα σε δημοσίευμα της ότι οι τουρκικές αρχές έχουν υπό κράτηση 27 εμπορικά πλοία της Ρωσίας, ως αντίποινα στην κράτηση από την πλευρά της Μόσχας οκτώ εμπορικών πλοίων της Τουρκίας που έπλεαν στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι δύο χώρες ανταλλάσσουν μέιλ για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass που επικαλείται διπλωμάτες, η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα δεν έχει λάβει καμία καταγγελία από ρώσους πλοιοκτήτες πάνω από τα εικαζόμενα συμβάντα με εμπορικά πλοία.

Εν τω μεταξύ σήμερα η Άγκυρα απέρριψε τη ρωσική απαίτηση για αποζημίωση από την πλευρά της Τουρκίας για το αεροπλάνο που κατέρριψε στα τουρκοσυριακά σύνορα. Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν είναι δυνατό να συζητήσει αυτό το θέμα. Το πρωί ο ρώσος  Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Meshkov είπε ότι οι τουρκικές αρχές πρέπει να δώσουν χρηματική αποζημίωση.  "Αντί να συνεχίσει να αρνείται την ευθύνη της για το περιστατικό και να δυσφημεί νόμιμες ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, θα έπρεπε να πεί συγγνώμη, να πληρώσει για τις ζημίες και να παρέχει εγγυήσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά στο μέλλον», είπε ο Meshkov στο RIA Novosti.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM
Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Διεθνή / Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Η κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει να διαχωρίσει την εκπαίδευση στην Τουρκία από τα κοσμικά θεμέλιά της και να την ευθυγραμμίσει με την ιδεολογία του κόμματος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ