Ανοιχτός αλλά υπό όρους στο να αλλάξει το όνομα "Μακεδονία" ο σκοπιανός Πρωθυπουργός

Ανοιχτός αλλά υπό όρους στο να αλλάξει το όνομα "Μακεδονία" ο σκοπιανός Πρωθυπουργός Facebook Twitter
3

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας της χώρας του, που εδώ και χρόνια αποτελεί κόκκινο πανί για την Ελλάδα.

Ο Γκρουέφσκι δήλωσε πως είναι πρόθυμος να ξανανοίξει το διάλογο με την Ελλάδα- δεδομένου όμως πως οποιαδήποτε αλλαγή στην ονομασία της ΠΓΔΜ θα επέλθει κατόπιν δημοψηφίσματος στους πολίτες. 

"Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε, να ανοίξουμε το διάλογο και να βρούμε κάποια λύση" δήλωσε ο Γκρουέφσκι στον Guardian. "Θα θέλαμε το δυνατόν συντομότερο να ανοίξουμε διάλογο με την Ελλάδα για να βρούμε λύση και αν βρούμε λύση πρέπει να πάμε στους πολίτες και να κάνουμε δημοψήφισμα" σημείωσε. "Μέσω του διαλόγου πρέπει να βρούμε λύση και μετά από αυτό να ρωτήσουμε τους πολίτες: είναι σωστό ή δεν είναι;" κατέληξε. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Oı νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ καλούν τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία

Σε βίντεο οι πρόσφατοι νικητές του Βραβείου Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης στέλνουν το μήνυμά τους στους πολίτες της ΕΕ, ενόψει των Ευρωεκλογών
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Θα κανουν διαγωνισμο για την ευρεση νεου ονοματος και σημαιας. Ακουσα οτι το επαθλο δεν θα ειναι μονο χρηματικο αλλα θα συμπεριλαμβανει γνωριμια με τον πρωθυπουργο και διανυκτερευση σε ξενοδοχειο πεντε αστερων στα Σκοπια. Εγω θα τους προτεινω για ονομα το "Σλαβεδονια" και για σημαια το εθνικο ψαρι, την πεστροφα.
Οοοοοχι φιλαράκι, τώρα λέω να περιμένουμε τις εκλογές τον Απρίλιο. Που ξέρεις μπορεί και να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός αλλά η αντιπολίτευση που έχει αποδεχθεί αλλαγή ονομασίας χωρίς τσου και μου. Για πρώτη φορά.
Καλά εντάξει, αν περιμένουμε το δημοψήφισμα για να δούμε χαιρι...Το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα με μια ελληνική ιστορία και είναι αδιαπραγματευτο, τέλος.