Αγνοείται ο μεγαλύτερος Κινέζος επενδυτής στην Ελλάδα

Αγνοείται ο μεγαλύτερος Κινέζος επενδυτής στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες στη χώρα του κινεζικού δράκου και ο μεγαλύτερος Κινέζος επενδυτής στη χώρα μας (σ.σ. η επένδυση που έχει προκαλέσει αίσθηση τα τελευταία χρόνια είναι αυτή στη Follie Follie όπου διατηρεί ποσοστό 13,8%), είναι εξαφανισμένος από εχθές το μεσημέρι.

Η πληροφορία για τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ στην ηλεκτρονική έκδοση του Caixin προκάλεσε εικασίες μεταξύ των οικονομικών αναλυτών και των επενδυτών, πως ο επιχειρηματίας είναι πιθανό να ανακρίνεται από τις κινεζικές αρχές στο πλαίσιο της εκτεταμένης εκστρατείας καταστολής της διαφθοράς που διεξάγει το Πεκίνο.

 Σε σημερινή δήλωσή του, ο Fosun International αναφέρει πως ζήτησε να ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών εν αναμονή μιας ανακοίνωσης στην οποία θα γίνεται λόγος για «εσωτερική πληροφόρηση».

Αν επιβεβαιωθεί, ο Γκούο θα είναι ο πιο γνωστός σε μια σειρά διευθυντικών στελεχών κορυφαίων εταιρειών που έχουν εξαφανισθεί προσωρινά εν μέσω της συνεχιζόμενης καταστολής από τις αρχές, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το Πεκίνο τον έλεγχο του κινεζικού οικονομικού τομέα.

«Ο Γκούο είναι ένας από τους προβεβλημένους Κινέζους επιχειρηματίες και το επεισόδιο αυτό θα προκαλέσει απορίες στις ξένες ρυθμιστικές αρχές καθώς ο όμιλος Fosun έχει επεκτείνει επιθετικά την παγκόσμια εμβέλειά του», λέει η Σάλι Γιμ, στέλεχος της Moody's Investors Service και προσθέτει: «Είναι όμως πολύ νωρίς για να πει κάποιος πώς το επεισόδιο αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του Fosun».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ