Βίντεο: To Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί όλο και περισσότερα παιδιά - Πάνω από 1100 μόνο για φέτος

Βίντεο: To Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί όλο και περισσότερα παιδιά - Πάνω από 1100 μόνο για φέτος Facebook Twitter
0

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο όπου εμφανίζονται έξι παιδιά στρατιώτες να εκτελούν στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας. Στις εικόνες καταγράφονται επιπλέον δεκάδες παιδιά, ηλικίας περίπου 10 ετών, να μελετούν θρησκευτικά κείμενα και να εκπαιδεύονται στη μάχη σώμα με σώμα.

«Έχουμε δει αυτήν την τάση», της στρατολόγησης παιδιών-στρατιωτών, να «αυξάνεται ήδη εδώ και κάποιες ημέρες», δήλωσε ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος της Centcom.

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, η αύξηση της στρατολόγησης μικρών παιδιών αποτελεί συνέπεια των απωλειών που υποστεί η εξτρεμιστική οργάνωση από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι τζιχαντιστές «καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να καλύψουν τις απώλειες που έχουν υποστεί στο πεδίο της μάχης», λέει χαρακτηριστικά. «Αυτό είναι απλά ελεεινό».

Παρότι το Πεντάγωνο δεν έχει δώσει κανένα επίσημο στοιχείο για τις απώλειες της τζιχαντιστικής οργάνωσης μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων τον Αύγουστο του 2014, ο στρατηγός Λόιντ Όστιν, διοικητής της Centcom, έχει εκφράσει την εκτίμηση του πως αυτή την εβδομάδα έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις του συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία 23.000 περίπου μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Centcom τονίζει πως δεν είναι «στις προθέσεις του συνασπισμού να σκοτώνει γυναίκες και αθώα παιδιά». Ωστόσο κάθε μαχητής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «που είναι οπλισμένος και μας επιτίθεται» συνιστά έναν «νόμιμο στρατιωτικό στόχο».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολογήσει περισσότερα από 1.100 παιδιά από τις αρχές του έτους, ενώ 50 από αυτά έχουν σκοτωθεί.

Παρά την ύπαρξη παιδιών-στρατιωτών, η «συντριπτική πλειονότητα» των τζιχαντιστών παραμένουν άνδρες σε μάχιμη ηλικία, υπογραμμίζει ο συνταγματάρχης Ράιντερ.

Δείτε το νέο βίντεο στρατολόγησης που δημοσίευσε το ISIS εδώ:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM