Final 4 Euroleague LIVE

H δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια είχε δηλώσει πίστη στο ISIS

H δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια είχε δηλώσει πίστη στο ISIS Facebook Twitter
0

Όπως μετέδωσε λίγο νωρίτερα το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, η μία από τους δύο φερόμενους ως δράστες του μακελειού στο Σαν Μπερναρτίνο της Καλιφόρνια που κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, είχε αναρτήσει μία δήλωση στο διαδίκτυο όπου ορκιζόταν πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών,Πακιστανή υπήκοος που ζούσε στη Σαουδική Αραβία όταν παντρεύτηκε τον Φαρούκ, ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια δήλωση όπου εξέφραζε την υποστήριξή της στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σε ένα λογαριασμό που χρησιμοποιούσε με άλλο όνομα.

Πλέον η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στο να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης και να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα των δραστών. Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο, Τζάροντ Μπούργκουαν έχουν ήδη υποστηρίξει πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ISIS, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να μπορεί να επιβεβαιωθεί και επισήμως.

Οι ερευνητές εξετάζουν τους υπολογιστές του ζευγαριού και τα κινητά τους τηλέφωνα για να επιβεβαιώσουν εάν είχαν διασυνδέσεις με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ή με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ο Φαρούκ, Αμερικανός πολίτης που γεννήθηκε στο Ιλινόι, ήταν γιος Πακιστανών μεταναστών, δήλωσε ο Χούσαμ Αϊλούς, επικεφαλής του παραρτήματος στο Λος Άντζελες του Συμβουλίου Αμερικανο- Ισλαμικών Σχέσεων.

Ο Κρίστιαν Νουαντίκε, που συνεργάστηκε με τον Φαρούκ για ένα διάστημα 5 ετών, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ο συνεργάτης του ήταν διαφορετικός όταν επέστρεψε από τη Σαουδική Αραβία. «Νομίζω ότι παντρεύτηκε μια τρομοκράτισσα» σημείωσε ο Νουαντίκε.

0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσι και η προσπάθεια αναβάθμισης του γηρασμένου αεροπορικού στόλου του Ιράν

Διεθνή / Η συντριβή του ελικοπτέρου με τον Ραϊσι και η προσπάθεια του Ιράν να εκσυγχρονίσει την αεροπορία του

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι σκοτώθηκε σε ένα ελικόπτερο κατασκευής ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, που δείχνει τη δυσκολία του Ιράν να εξασφαλίσει εξαρτήματα εν μέσω κυρώσεων
NEWSROOM