Πιο κοντά στην εκδοχή της τρομοκρατίας για την επίθεση στην Καλιφόρνια

Πιο κοντά στην εκδοχή της τρομοκρατίας για την επίθεση στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
0

Την έκπληξη τους εκφράζουν τα μέλη της οικογένειας του δράστη της επίθεσης με τους 14 νεκρούς και τους 17 τραυματίες στο San Bernardino της Καλιφόρνια, σε συνέντευξη τους στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο αδελφός μου και η νύφη μου θα έκαναν κάτι τέτοιο. Ειδικά επειδή ήταν παντρεμένοι και είχαν μια όμορφη κόρη 6 μηνών", δηλώνει η αδελφή του δράστη Syed Rizwan Farook, Σαίρα Χαν.

Η Saira και ο σύζυγός της Φαράν Καν λένε ότι είναι θυμωμένοι με τη συμπεριφορά των-νεκρών πλέον-συγγενών τους. "Μας αναστατώνει και μας θυμώνει πώς μπόρεσαν να αφήσουν έτσι ένα μωρό 6 μηνών", λέει ο Farhan ενώ η Σαίρα συμπληρώνει: "Και που μας έφεραν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση".

"Θέλω να πω ότι είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για ό, τι έγινε και δεν μπορούμε να φανταστούμε την απώλεια που αισθάνονται όλοι αυτοί που έχασαν δικούς τους ανθρώπους... όλους τους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί ή έχουν πληγωθεί άσχημα ... Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για αυτούς", δηλώνει η Saira.

Πιο κοντά στην εκδοχή της τρομοκρατίας για την επίθεση στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
To ζευγάρι των δραστών

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CBS News ότι ο 28χρονος Farook είχε αρχίσει να ψάχνει για γυναίκα μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών και έτσι συνάντησε το 2013 την  Tashfeen Malik με την οποία αρραβωνιάστηκε. Στη συνέχεια μετέβη στη Σαουδική Αραβία για το ετήσιο προσκύνημα γνωστό ως  Χατζ. Όταν επέστρεψε το 201 δεν ήταν ο ίδιος, σύμφωνα με συνεργάτη του. Όπως λέει ο Nwadike στην ίδια εκπομπή, ο 28χρονος ριζοσπαστικοποιήθηκε με το Ισλάμ από τη γυναίκα που παντρεύτηκε τελικά και με την οποία έκανε την επίθεση στο κέντρο υγείας της περιοχής. "Νομίζω παντρεύτηκε μια τρομοκράτισσα", σημειώνει.

Αστυνομική πηγή είπε στο  CBS News ότι οι βόμβες που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού είναι σχεδόν αντίγραφα αυτών που "πλασάρει" το ον- λάιν περιοδικό της Αλ Κάιντα "Inspire". Πρόκειται για τυπωμένες οδηγίες με τίτλο: "Πώς να φτιάξεις μια βόμβα στην κουζίνα της  μαμάς σου."

Και οι δύο δράστες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αμερικανική δικαιοσύνη και τα ονόματά τους δεν ήταν στον κατάλογο υπόπτων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ