ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ρωσία: Τέλος πτήσεις τσάρτερ και τρόφιμα από την Τουρκία

Ρωσία: Τέλος πτήσεις τσάρτερ και τρόφιμα από την Τουρκία Facebook Twitter
0

Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει την εισαγωγή τροφίμων από την Τουρκία αλλά και τις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, "επικυρώνοντας" τις κυρώσεις της Μόσχας κατά της Άγκυρας για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα με τη Συρία. Ο κατάλογος των προϊόντων στα οποία επιβάλλεται εμπάργκο περιλαμβάνει πουλερικά, ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, πορτοκάλια, σταφύλια, μήλα, ροδάκινα και άλλα φρούτα και λαχανικά.

Η ρωσική κυβέρνηση αναφέρει μάλιστα ότι μετά τις πτήσεις τσάρτερ θα ελέγξει και τις προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, καθώς η κυβέρνηση αναφέρεται στο "ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων για την εξασφάλιση των μεταφορών (αεροπορικές μεταφορές) και της ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή τακτικών πτήσεων με την Τουρκική Δημοκρατία".

Υπενθυμίζεται ότι έχει απαγορευτεί ακόμη η πρόσληψη Τούρκων εργαζομένων από Ρώσους εργοδότες, ενώ ακυρώνονται και τα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους πολίτες από την 1η Ιαν. 2016.Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι θα αναστείλει τις εργασίες της κοινής Ρωσο-τουρκικής Διακυβερνητικής Επιτροπής Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας.

Οι κυρώσεις δεν περιλαμβάνουν πάντως τον αγωγό Turkish Stream και τη σχεδιαζόμενη κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το RT, μέχρι την ημέρα που έγινε η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους η Ρωσία ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, ενώ οι ρώσοι  τουρίστες στην χώρα αποτελούσαν το 10% του συνόλου των επισκεπτών. Στους πρώτους εννέα μήνες του έτους είχαν επισκεφθεί τη γειτονική χώρα 3,3 εκατ. Ρώσοι.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Τούρκων ξενοδόχων TUROFED, η Άγκυρα θα μπορούσε να χάσει  4,5 δις δολάρια μόνο το τρέχον έτος από την απώλεια των ρώσων τουριστών. Η συνολική απώλεια θα μπορούσε να φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Σε ό,τι αφορά στο εμπάργκο στα τρόφιμα, τουρκικά δημοσιεύματα σήμερα αναφέρονται στο πόσο νόμιμο είναι αυτό από την πλευρά των Ρώσων, καθώς, σύμφωνα με γνώμες ειδικών, παραβιάζονται κανονισμοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ