Kινέζος επιστήμονας δηλώνει έτοιμος για την πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπου

Kινέζος επιστήμονας δηλώνει έτοιμος για την πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπου Facebook Twitter
1

Κινέζος επιστήμονας ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης του πρώτου εργοστασίου κλωνοποίησης στον κόσμο, ισχυρίζεται τώρα ότι είναι πλέον έτοιμος για την πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπου. Σε δηλώσεις του μάλιστα στο AFP, λέει ότι ο μόνος του φόβος είναι ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να το δεχτεί αυτό.

Ο Xu Xiaochun σημειώνει επίσης ότι η γιγαντιαία εγκατάσταση κλωνοποίησης πρόκειται να ανοίξει μέσα στους επόμενους επτά μήνες και θα αναλάβει την κλωνοποίηση  1.000.000 αγελάδων ετησίως μέχρι το 2020. Άλλα ζώα που πρόκειται να κλωνοποιηθούν περιλαμβάνουν άλογα ιπποδρομιών και σκυλιά της αστυνομίας.

Η ομάδα Boyalife, η οποία βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο, συνεργάζεται με μια εταιρεία από τη Νότια Κορέα, την Sooam Biotech Research Foundation. Η εταιρεία αυτή έχει ήδη αναπτύξει την κλωνοποίηση μαλλιαρών μαμούθ αλλά και την τεχνική δημιουργίας ζώων συντροφιάς για τους ιδιοκτήτες τους. Οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να δώσουν μέχρι και 100 χιλιάδες δολάρια για να επιστρέψει ως κλώνος το νεκρό ζώο τους, κάνοντας αυτή την ιστορία μια πολύ επικερδή επιχείρηση.

Αυτό που συγκρατεί τις εταιρείες είναι τα ηθικά ζητήματα, τα οποία τίθενται. Ο Xu είναι πάντως αισιόδοξος ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις απόψεις τους και θα αφήσουν την έρευνα να προχωρήσει.

"Θέλουμε το κοινό να δει ότι η κλωνοποίηση δεν είναι κάτι  τόσο τρελό, ότι οι επιστήμονες δεν είναι κάτι παράξενοι τύποι, ντυμένοι με παλτά εργαστηρίων, που κρύβονται πίσω από μια σφραγισμένη πόρτα και κάνουν περίεργα πειράματα", λέει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ