Σουηδία: Ομάδα καλλιτεχνών αναγκάστηκε να αφαιρέσει μαντίλα από έργο της σε εμπορικό κέντρο

Σουηδία: Ομάδα καλλιτεχνών αναγκάστηκε να αφαιρέσει μαντίλα από έργο της σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter
0

Ομάδα καλλιτεχνών που ζωγράφισε μια τοιχογραφία σε τοίχο που είχε παραγγείλει εμπορικό κέντρο, κλήθηκε να αλλάξει αυτή την τοιχογραφία, «αφαιρώντας» τη μαντίλα που φορούσε μία γυναίκα.

Η ομάδες Burlov, και Ungdomsgruppen Burlov, κλήθηκαν να ζωγραφίσουν κάτι που να αναδεικνύει την τοπική ποικιλομορφία, αλλά η μαντίλα φαίνεται ότι δεν ικανοποίησε και τόσο τη διεύθυνση. "Θέλαμε η τοιχογραφία να εκπροσωπεί τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή την πόλη, και έχουμε πολλά κορίτσια που φορούν μαντίλα. Απλά θέλουμε όλοι να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι,", είπε ο Ida Τάντιτς, ένας από τους καλλιτέχνες, στο RT. Ωστόσο, μόλις το έργο τελείωσε η διεύθυνση κάλεσε την ομάδα και τους είπε ότι η μουσουλμανική μαντίλα πρέπει να βγει γιατί «εμείς είμαστε μια κοσμική χώρα».

Σουηδία: Ομάδα καλλιτεχνών αναγκάστηκε να αφαιρέσει μαντίλα από έργο της σε εμπορικό κέντρο Facebook Twitter

Οι ζωγράφοι έπρεπε τώρα να κρύψουν τη μαντίλα ζωγραφίζοντας στη θέση της μαλλιά.

"Είμαστε πολύ λυπημένοι και απογοητευμένοι γιατί βάλαμε τόση πολλή δουλειά σε αυτό, και τόση αγάπη», δήλωσε ο Τάντιτς. «Είναι τόσο φρικτό που σχεδόν δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αλήθεια. Τι είδους μήνυμα στέλνουμε στους πελάτες; Πώς παίζετε το παιχνίδι  των ρατσιστών σε ένα τέτοιο αηδιαστικό τρόπο ",  είπε η Ρία Τζόνσον, της οποίας ο σύζυγος εργάζεται για μια τοπική αντιρατσιστική ομάδα. «Οι νέοι άνθρωποι είναι θυμωμένοι και λυπημένοι. Έχουν μεγαλώσει σε αυτόν τον δήμο, είναι περήφανοι για την ποικιλομορφία της και θέλουν να την αναδείξουν ως κάτι όμορφο», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και τη συνοχή, και αυτοί οι νέοι άνθρωποι θέλουν να τονίσουν ότι ο καθένας έχει μια θέση και μπορεί να φιλοξενηθεί εδώ,"  σημείωσε ο σύζυγός της.

Η αντίδραση του κοινού δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη, όμως, οι νέοι καλλιτέχνες είπαν ότι "είχαμε ένα ζευγάρι που μας έκανε  πολύ σκληρή κριτική, λέγοντας ότι κάναμε λάθος να έχουμε μια μαντίλα στον τοίχο… Επίσης, πήραμε μηνύματα από ανθρώπους που λένε ότι δεν θέλουν τρομοκράτες στους τοίχους τους », είπε μέλος από τις ομάδες των καλλιτεχνών.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα το εμπορικό κέντρο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό.

Μετά από αυτό οι ομάδες των καλλιτεχνών έκρυψαν και πάλι τα μαλλιά με την μαντίλα, αποκαλώντας αυτή την ενέργεια  «μια νίκη της δημοκρατίας."

"Ζητούμε συγγνώμη, αυτή η εικόνα άλλαξε ήταν ατυχής. Για μας είναι σημαντικό να καλωσορίσουμε όλους τους πελάτες ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας ή φύλου τους», ανέφερε σε δελτίο Τύπου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στραού
NEWSROOM