Πούτιν: Έριξαν το μαχητικό μας για να μην διακοπεί το λαθρεμπόριο τους

Πούτιν: Έριξαν το μαχητικό μας για να μην διακοπεί το λαθρεμπόριο τους Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανήλθε στις κατηγορίες του κατά της τουρκικής πλευράς για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, λέγοντας ότι διαθέτει νέα δεδομένα σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου για τους Τούρκους σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές. Ο Πούτιν συνέδεσε  άμεσα  την κατάρριψη του SU-24  με το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους Τούρκους, σε βιομηχανική μάλιστα κλίμακα, όπως είπε.

"Πήραμε στοιχεία που, δείχνουν δυστυχώς ότι το πετρέλαιο που παράγεται σε περιοχές που ελέγχονται από το ISIS, σε μεγάλο ποσοστό, σε βιομηχανική κλίμακα πηγαίνει στο έδαφος της Τουρκίας», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η απόφαση να χτυπηθεί το Su-24 υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδών εφοδιασμού με πετρέλαιο των τουρκικών λιμανιών όπου περιμένουν τα τάνκερ.  

Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε διαδοχικές συναντήσεις με ηγέτες όπως ο Μπάρακ Ομπάμα και η Άνκελα Μέρκελ στη διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, ωστόσο αρνήθηκε να δει τον Ταγίπ Ερντογάν, παρά το αίτημα του Τούρκου Προέδρου.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν απαντά στις κατηγορίες του Πούτιν για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τον ISIS, λέγοντας ότι να αποδειχτεί κάτι τέτοιο, τότε είναι διαθέσιμος ακόμη και να παραιτηθεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ