Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν ζητάει συγνώμη»

Νταβούτογλου: «Η Τουρκία δεν ζητάει συγνώμη» Facebook Twitter
0

Στο περιθώριο της συνάντησης του με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, στην έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως η χώρα του δεν προτίθεται να ζητήσει συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους.


«Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητά  να απολογηθούμε, διότι κάναμε το καθήκον», δήλωσε ο Νταβούτογλου προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοια περιστατικά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, όσο η Ρωσία και ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριστά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Ενώ, αναφορικά με τις ρωσικές κυρώσεις πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τις οικονομικές κυρώσεις, διότι είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα και των δύο μας. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μέσω των διπλωματικών και των στρατιωτικών διαύλων με τη Ρωσία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κλιμάκωση».

Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έρχονται λίγη ώρα μετά τη νέα άρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογο του, στη σύνοδο για το κλίμα που διεξάγεται σήμερα στο Παρίσι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ