ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Άσαντ καταγγέλλει πως τα εχθρικά προς αυτόν κράτη δίνουν πλέον περισσότερα χρήματα και όπλα στους αντάρτες

Ο Άσαντ καταγγέλλει πως τα εχθρικά προς αυτόν κράτη δίνουν πλέον περισσότερα χρήματα και όπλα στους αντάρτες Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είπε σήμερα σε έναν υψηλόβαθμο ιρανό αξιωματούχο ότι οι αντίπαλοί του έχουν αυξήσει τη χορήγηση όπλων και την οικονομική υποστήριξη προς τους αντάρτες από τότε που ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση με τη βοήθεια των συμμάχων του προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.


Σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Άσαντ είπε στον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ανώτατο σύμβουλο του ιρανού ανώτατου ηγέτη, πως η στρατιωτική υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα του από το Ιράν και τη Ρωσία έχει ωθήσει τα εχθρικά κράτη, τα οποία δεν κατονόμασε, να κλιμακώσουν περαιτέρω και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των τρομοκρατών.

Ο υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία, καθώς ο πόλεμος "κατά του τρόμου είναι αποφασιστικής σημασίας για την περιοχή και τον κόσμο".

Και ο συριακός στρατός ανέφερε χθες πως η Τουρκία έχει αυξήσει τις παραδόσεις όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού σε αυτούς που χαρακτήρισε ως τρομοκράτες στη Συρία.



Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα πως οι αντάρτες κάνουν μεγάλη χρήση αντιαρματικών πυραύλων αμερικανικής κατασκευής που αγόρασε η Σαουδική Αραβία και προμηθεύονται μέσω της Τουρκίας και πως τα όπλα έχουν αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης.


Οι αποκαλούμενοι πύραυλοι TOW είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο στο οπλοστάσιο των ανταρτικών ομάδων και υπάρχουν μαρτυρίες ότι χρησιμοποιούνται πιο συχνά αφότου η Ρωσία επενέβη εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ