Ο Συριακός στρατός καταγγέλλει ότι η Τουρκία παραδίδει όλο και πιο πολλά στους αντάρτες

Ο Συριακός στρατός καταγγέλλει ότι η Τουρκία παραδίδει όλο και πιο πολλά στους αντάρτες Facebook Twitter
0

Oι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κατήγγειλαν σήμερα ότι η Τουρκία ενέτεινε πρόσφατα τις παραδόσεις φορτίων με όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικούς εξοπλισμούς στις οργανώσεις τρομοκρατών, όπως αποκαλεί τους αντάρτες, στη Συρία και κατηγορούν τη γειτονική τους χώρα ότι σφυροκοπά θέσεις του συριακού στρατού.


«Διαθέτουμε πληροφορίες ότι η τουρκική κυβέρνηση αύξησε την υποστήριξή της στους τρομοκράτες και τις παραδόσεις όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμών που είναι απαραίτητα προκειμένου να συνεχίσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.


Στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου στρατού της Συρίας υποστηρίζεται ότι τα όπλα παραδίδονται σε φορτία που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Καταγγέλλεται επιπλέον ότι η Άγκυρα προμηθεύει με όπλα τους «τρομοκράτες» με αντάλλαγμα κλεμμένα αρχαιολογικά αντικείμενα από το Ιράκ και τη Συρία αλλά και πετρέλαιο που πωλούν σε χαμηλές τιμές.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι η χώρα του αγοράζει πετρέλαιο από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και ανταπαντά ότι όποιος προβαίνει σε τέτοιου είδους καταγγελίες οφείλει να τις αποδεικνύει.


Ο συριακός στρατός καταγγέλλει επίσης ότι η Τουρκία σφυροκόπησε με όλμους θέσεις του συριακού στρατού χθες το βράδυ από μια περιοχή σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με την επαρχία Λαττάκεια στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.


Στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου υπογραμμίζεται:
«Οι τουρκικές αρχές εσκεμμένα δημιουργούν μια κατάσταση χάους σε επίπεδο ασφάλειας στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία με αποτέλεσμα να βοηθούν στην ελεύθερη μετακίνηση των τρομοκρατών από τη Συρία στην Ευρώπη προκειμένου να διαπράξουν τρομοκρατικά εγκλήματα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM