Νιγηρία: 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας

Νιγηρία: 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους έπειτα από επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας στη βορειοανατολική Νιγηρία, 20χλμ νότια της πόλης Κάνο. Η επίθεση έλαβε χώρα σε μια πομπή σιιτών μουσουλμάνων,  την 40η ημέρα του πένθους της Ασούρα, ανέφεραν ο θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών μουσουλμάνων της χώρας καθώς και εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15.00 ώρα Ελλάδας στις 14:00 κοντά στο χωριό Ντακοζόγιε, έξω από την πόλη Γκαρούμ Μπαλάμ, νότια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νιγηρίας Κανό. «Η πομπή μας ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας. 21 σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μοχάμεντ Τουρί, μέλος του Ισλαμικού Κινήματος στη Νιγηρία.

Ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας συνελήφθη πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια ένας δεύτερος βομβιστής που βρισκόταν μέσα στο πλήθος, συνειδητοποιώντας ότι ο συνεργός του συνελήφθη, πυροδότησε τα εκρηκτικά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας διοργανωτής υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Ήταν ντυμένος στα μαύρα, όπως και όλοι. Ο συνεργός του είχε συλληφθεί και είχε ομολογήσει ότι βρισκόταν σε αποστολή της Μπόκο Χαράμ», τόνισε και πρόσθεσε «ανήκε στην ομάδα των νεαρών ανδρών που απήχθησαν από Μπόκο Χαράμ στην πόλη της Μουμπί πέρσι και τον οδήγησαν στο δάσος Σαμπίσα όπου τον υποχρέωσαν να περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση»

Αν πράγματι επιβεβαιωθεί πως πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η Μπόκο Χαράμ, αυτό σημαίνει πως η τρομοκρατική οργάνωση θα έχει σκοτώσει 1,493 ανθρώπους από τον περασμένο Μάιο, όπως επισημαίνει με tweet, ο διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ