Σήμερα η Κύπρος είπε ΝΑΙ στο σύμφωνο συμβίωσης

Σήμερα η Κύπρος είπε ΝΑΙ στο σύμφωνο συμβίωσης Facebook Twitter
4

Με 39 ψήφους υπέρ, 12 εναντίον και 3 αποχές, η Ολομέλεια της Βουλής στην Κύπρο ενέκρινε το νομοσχέδιο που θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην ιστορία τη νομική και πολιτική συμβίωση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση όχι μόνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για εκείνα της LGBT Κοινότητας καθώς το νομοσχέδιο ανοίγει μία νέα σελίδα για τη συμβίωση τόσο των ετερόφυλων ζευγαριών όσο και των ομόφυλων, αφού θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην ιστορία τη νομική και πολιτική συμβίωση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

 

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό το μεγάλο βήμα που έγινε σήμερα στην Κύπρο. Οι βουλευτές μας αναγνώρισαν τη σημασία του συμφώνου συμβίωσης. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τη LGBT κοινότητα, άλλα και για όλες τις περιθωριοποιημένες ομάδες!", δήλωσε, μιλώντας στο Antivirus, ο προέδρος της Accept – LGBT Cyprus, Κώστας Γαβριηλίδης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
O τιτλος με αποπλανησε. Νομιζα οτι επροκειται για πρωτοβουλια του ΟΗΕ! Μετα ειδα τις σημαιες και τα αρχικα LGBT και μπηκα στο νοημα. Η συμφωνια συμβιωσης GCTC μαλλον αργη.
Δείτε τώρα διαφορά... η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα αποποινικοποιήθηκε το μακρινό 1951 - στην Κύπρο μόλις το 1998 και μάλιστα επιτακτικά, έπειτα από την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Modinos v. Cyprus (1993). Σε δεκαεπτά χρόνια έγινε στην Κύπρο η εξέλιξη που στην Ελλάδα δεν έχει γίνει σε εξήντα τέσσερα χρόνια... Οι ρυθμοί της κοινωνίας ποικίλλουν λοιπόν. Και για να είμαστε πιο ακριβείς οι πολιτικοί ενος κράτους είναι αυτοί που δίνουν το ρυθμό...
Και με κεντροδεξιά κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν πρέπει να ναι μόνο μομφή για την εδώ αυτοαποκαλλούμενη προοδευτική κυβέρνηση, όχι μόνο τουλάχιστον. Πρέπει να τα βλέπει αυτά και η εδώ συντηρητική παράταξη μπας και δεν καταστεί irrelevant για καμιά δεκαετία. Τα περί παντοδυναμίας της εκκλησίας πλέον δεν πείθουν, είναι ένα άλλοθι για όσους φοβούνται να συγκρουστούν για να κάνουν τη δουλειά τους.