Η Ρωσία καλεί όσους πολίτες της είναι στην Τουρκία να επιστρέψουν άμεσα

Η Ρωσία καλεί όσους πολίτες της είναι στην Τουρκία να επιστρέψουν άμεσα Facebook Twitter
0

Oι Ρώσοι υπήκοοοι που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία, συνέστησε σήμερα επιτακτικά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, που προειδοποίησε για "τρομοκρατικούς" κινδύνους, δύο ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.


"Λόγω της τρέχουσας τρομοκρατικής απειλής στην Τουρκία, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται την Τουρκία και συστήνουμε σε εκείνους που βρίσκονται στην χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους" επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο τύπου.

Υπενθυμίζεται πως χθες η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Όλγα Γκόλοντετς είχε δηλώσει πως "το υπουργικό συμβούλιο δεν εξετάζει σχέδια επαναπατρισμού ρώσων τουριστών από την Τουρκία, σε συνέχεια της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24".

Νωρίτερα, ο ρωσικός σύνδεσμος ταξιδιωτικών πρακτόρων ATOR είχε ανακοινώσει πως δεν έχει σχέδια επαναπατρισμού τουριστών από την Τουρκία, αλλά ακύρωσε τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων για τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Όπως τόνισε η ακύρωση ή η αλλαγή ταξιδιωτικών πακέτων με προορισμό την Τουρκία αφορά περίπου 6.000 ρώσους πολίτες, που είχαν ήδη κάνει κρατήσεις ή είχαν προπληρώσει τα πακέτα.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου, αυτή τη στιγμή 10.000 με 11.000 ρώσοι τουρίστες υπολογίζεται ότι βρίσκονται στην Τουρκία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτ. : EPA

Διεθνή / Από τις ΗΠΑ, η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία - Να σταματήσει ο αντισημιτισμός που χρεώνει τη βία στη Γάζα στους Εβραίους Ολλανδούς ζήτησε ο Μαρκ Ρούτε
NEWSROOM