Πώς απελευθερώθηκε ο Ρώσος πιλότος - Όλο το παρασκήνιο

Πώς απελευθερώθηκε ο Ρώσος πιλότος - Όλο το παρασκήνιο Facebook Twitter
0

Εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Δαμασκού, περιέγραψε σε σημερινό της άρθρο ολόκληρο το χρονικό της απελευθέρωσης του Ρώσου πιλότου που είχε πέσει στα χέρια ανταρτών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού σουκχόι (Su - 24) στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε μία περιοχή βόρεια της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, όπου είναι έντονη η παρουσία Σύρων και Τουρκμένων ανταρτών. Οι δύο χειριστές του αεροσκάφους πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης. Ο ένας σκοτώθηκε προτού φτάσει στο έδαφος με το αλεξίπτωτό του, ενώ ο δεύτερος αγνοείτο.

«Έντεκα μέλη μιας ειδικής ομάδας των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας διερμηνέας (ρωσικών), υπό τη διοίκηση ενός αξιωματικού, διείσδυσαν την Τρίτη, 3,5 χιλιόμετρα πίσω από τις γραμμές του εχθρού στην ορεινή περιοχή αλ Ατίρα και εντόπισαν τον πιλότο», αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Ουάταν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ, κεντρικό στρατηγείο των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκεται νότια της Λαττάκειας, αμέσως μόλις ο ρωσικός στρατός εντόπισε το σημείο όπου κρυβόταν ο πιλότος, Κονσταντίν Μουραχτίν.

Η επιχείρηση διήρκησε σχεδόν 12 ώρες και ήταν «απολύτως επιτυχημένη», σύμφωνα με την «Αλ Ουατάν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ενημέρωσε τις συριακές ειδικές δυνάμεις για την τοποθεσία του πιλότου, καθώς και τη θέση των ανταρτών. Η θέση του εντοπίστηκε χάρη στο GPS του. Επρόκειτο για μια κούρσα ενάντια στον χρόνο διότι οι τρομοκράτες τον αναζητούσαν επίσης».

Πριν φτάσουν όμως οι Σύροι στρατιώτες στον πιλότο, ενεπλάκησαν σε μάχη σώμα με σώμα με τους αντάρτες, τονίζει η εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος.

Η επιχείρηση διάσωσης είχε επιτυχή κατάληξη, με την Ρωσία ν' ανακοινώνει  ότι τόσο ο πιλότος, όσο και τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις από το κράτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Διεθνή / Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε τον Μπλίνκεν, ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει σε εισβολή στη Ράφα, εάν η Χαμάς συνεχίσει να θέτει ως όρο για τη συμφωνία για τους ομήρους τον τερματισμό του πολέμου
NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Στις 8 Μαΐου ο πρίγκιπας Χάρι θα βρεθεί στο Λονδίνο για την 10η επέτειο των Invictus Games, χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ - Αμέσως μετά ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ταξιδέψουν στη Νιγηρία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM