Ολλανδικό δικαστήριο επέτρεψε την άρνηση φαγητού και στέγης στους πρόσφυγες που δεν τους χορηγείται άσυλο

Ολλανδικό δικαστήριο επέτρεψε την άρνηση φαγητού και στέγης στους πρόσφυγες που δεν τους χορηγείται άσυλο Facebook Twitter
1

To Raad van State, το ανώτατο δικαστήριο της Ολλανδίας ενέκρινε σήμερα την κυβερνητική πολιτική που προβλέπει άρνηση χορήγηση τροφής και στέγης σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά την απόρριψη αίτησης ασύλου.

Το δικαστήριο που είναι αντίστοιχο με το δικό μας Συμβούλιο της Επικρατείας και ελέγχει τη νομιμότητα των κυβερνητικών αποφάσεων,  αποφάνθηκε ότι η πολιτική της ολλανδικής κυβέρνησης δεν αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και πως κάποιος που η αίτησή του για τη χορήγηση ασύλου έχει απορριφθεί, δεν μπορεί να επικαλείται τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι της συνολικής μεταναστευτικής πολιτικής της Ολλανδίας που έχει πολλάκις επικριθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα Ηνωμένα Έθνη ως υπερβολικά αυστηρή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια