ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι σχεδίαζε ν' ανατιναχθεί στη Λα Ντεφάνς

Ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι σχεδίαζε ν' ανατιναχθεί στη Λα Ντεφάνς Facebook Twitter
0

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αποκάλυψε σήμερα πως την τελευταία στιγμή αποτράπηκε ένα δεύτερο μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, σκόπευε να διαπράξει νέα επίθεση αυτοκτονίας σε μια συνοικία δυτικά της πρωτεύουσας.

Ο Βέλγομαροκινός τζιχαντιστής που σκοτώθηκε το πρωί της 18ης Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης των γαλλικών ειδικών δυνάμεων σ' ένα διαμέρισμα στο Σεντ Ντενί, σχεδίαζε μαζί μ' έναν άντρα που βρέθηκε νεκρός δίπλα του (σ.σ. τα στοιχεία του δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη), μία επίθεση αυτοκτονίας στη Λα Ντεφάνς.

«Οι δύο τρομοκράτες, ο Αμπαούντ και ο άνδρας που εντοπίστηκε δίπλα του, σχεδίαζαν μία νέα επίθεση στις 18 ή στις 19 Νοεμβρίου, κατά την οποία θα πυροδοτούσαν εκρηκτικά και θα ανατινάσσονταν στη Λα Ντεφάνς», επισήμανε ο εισαγγελέας που έχει τεθεί επικεφαλής στις έρευνες, Φρανσουά Μολέν.

Η οικονομική και επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς, στα δυτικά περίχωρα του Παρισιού, είναι μια ολοζώντανη αστική κυψέλη όπου εδρεύουν περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών διεθνείς κολοσσοί όπως η πετρελαϊκή Total, όπου εργάζονται καθημερινά 180.000 άνθρωποι. Στη Λα Ντεφάνς βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο Quatres Temps, ένα από τα μεγαλύτερη στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο έλεγχος των τηλεφωνικών συνομιλιών στα κινητά τηλέφωνα που εικάζεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες αποκάλυψε ότι ο Αμπαούντ βρισκόταν σε επαφή με ένα από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο Σταντ ντε Φρανς, τον Μπιλάλ Χαντφί, Γάλλο υπήκοο που διέμενε στο Βέλγιο.

Βάση των τηλεφωνικών αρχείων ο τζιχαντιστής φαίνεται πως «επέστρεψε στους τόπους των εγκλημάτων λίγο μετά τις επιθέσεις» ενώ μάλιστα βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας στο Μπατακλάν, όπου 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM
Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM