Απεργία της ΓΣΕΕ

Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στη γαλλική πόλη Ρουμπέ κοντά στα βελγικά σύνορα

Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στη γαλλική πόλη Ρουμπέ κοντά στα βελγικά σύνορα Facebook Twitter
0

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στην πόλη Ρουμπέ, στη βόρεια Γαλλία, μια περιοχή πολύ κοντά στο Βέλγιο μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών υπάρχουν πολλοί τραυματίες από σφαίρες.

Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στη γαλλική πόλη Ρουμπέ κοντά στα βελγικά σύνορα Facebook Twitter

Το πρακτορείο Sputnik μεταδίδει πως οι δράστες που χρησιμοποιούν αυτόματα τύπου καλάσνικοφ, πήραν ομήρους αφού προηγήθηκε μπλόκο της αστυνομίας για έλεγχο και πως ανάμεσα στους ομήρους των ενόπλων υπάρχουν και παιδιά. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη.

Παρά τον τύπο οπλισμού που είναι κοινός με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στις αιματηρές επιθέσεις του Παρισιού δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια σύνδεση με τους τζιχαντιστές.

Αστυνομικές πηγές από την περιοχή επιβεβαιώνουν ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τους μαχητές του ISIS.

Σύμφωνα με μια πηγή στον δήμο του Ρουμπέ, οι απαγωγείς διέπραξαν προηγουμένως ένοπλη ληστεία. «Μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και κρατούνται όμηροι. Υπήρξαν πυροβολισμοί και η γειτονιά έχει αποκλειστεί» επισήμανε η πηγή στο Reuters και πρόσθεσε πως ο διευθυντής μιας τράπεζας και η οικογένειά του κρατούνται όμηροι.

 

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν ότι οι αρχές διεξαγάγουν μια επιχείρηση στο Ρουμπέ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε μια οικία όπου διαμένει ένα ζευγάρι, στην οποία ετοιμάζονταν να κάνουν διάρρηξη.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, που είχε ειδοποιηθεί σχετικά με αυτήν την απόπειρα διάρρηξης. Οι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκούς του σπιτιού.

Μια μονάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, της Raid, αναμένεται στην περιοχή και οι αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτή, προσέθεσαν η δημοτική αρχή και μια αστυνομική πηγή.

0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ