Η πρώτη αντίδραση Πούτιν: Πισώπλατο χτύπημα από την Τουρκία

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν: Πισώπλατο χτύπημα από την Τουρκία Facebook Twitter
3

«Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους.

Η πρώτη αντίδραση από το Κρεμλίνο είναι σκληρή καθώς ο Πούτιν κατηγορεί ευθέως την Τουρκία πως είναι συνεργός των τζιχαντιστών.

"Το συμβάν ξεπερνά το κανονικό πλαίσιο καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Φυσικά ο στρατός μας κάνει ηρωική δουλειά εναντίον της τρομοκρατίας... Αλλά, η σημερινή απώλεια είναι πισώπλατη μαχαιριά, που πραγματοποιήθηκε από τους συνεργούς των τρομοκρατών. Δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε πάνω από το έδαφος της Συρίας, με τη χρήση πυραύλου αέρος- αέρος από ένα τουρκικό F-16. Έπεσε στο συριακό έδαφος, 4 χιλιόμετρα από την Τουρκία." ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

"Ούτε οι πιλότοι μας ούτε το αεροσκάφος απείλησαν τα εδάφη της Τουρκίας. Αυτό είναι προφανές. Μάχονται εναντίων των τρομοκρατών στις βόρειες περιοχές γύρω από τη Latakia, όπου βρίσκονται οι μαχητές. [...]

Από τη στιγμή που το ΙΚ έχει τέτοια τεράστια αποθέματα εκατοντάδων εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από παράνομες πωλήσεις πετρελαίου, και προστατεύονται από τις ένοπλες δυνάμεις άλλων κρατών, τότε είναι σαφές γιατί είναι τόσο θρασείς, γιατί σκοτώνουν ανθρώπους, γιατί πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς της Ευρώπης."

Την επίσημη δήλωση του έκλεισε με ακόμη μεγαλύτερες αιχμές καθώς ανέφερε: "Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους; Κατανοώ ότι κάθε κράτος έχει τα δικά του συμφέροντα και πάντα τα σεβόμαστε, αλλά δεν επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα όπως το σημερινό. Ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα να ενωθεί κατά του κοινού κακού.".

Θα αναλύσουμε τα πάντα. Το σημερινό τραγικό γεγονός θα έχει σημαντικές συνέπειες, και στις σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας. Πάντα φερόμασταν στην Τουρκία σαν φίλη χώρα. Κι αντί να έρθει αμέσως σε επαφή μαζί μας, απ' όσο γνωρίζουμε, η τουρκική πλευρά από την πρώτη στιγμή στράφηκε στους νατοϊκούς της συμμάχους για να συζητήσουν το περιστατικό, σαν να ρίξαμε εμείς δικό τους αεροσκάφος τους κι όχι εκείνοι δικό μας.

Ωστόσο την ίδια ώρα ο Νταβούτογλου, έκανε δηλώσεις για την κατάρριψη και τόνισε πως η πράξη της Τουρκίας ήταν δικαιολογημένη. "Η Τουρκία είχε κάθε λόγο να απαντήσεις στις παραβιάσεις εναέριου χώρου της" ανέφερε ο πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου.

Χάρτης της τοποθεσίας όπου συνετρίβη το αεροπλάνο μετά το χτύπημα:

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν: Πισώπλατο χτύπημα από την Τουρκία Facebook Twitter

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Αν θυμάμαι καλά, χθες δεν ήταν που οι Ρώσοι βομβάρδισαν πετρελαιοπηγές υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών; Και στην σύνοδο στην Αττάλεια κατηγορούσαν ανοιχτά για στήριξη των τρομοκρατών εκ του κύκλου των συνέδρων; Μάλιστα, από ότι κατάλαβα, πήγαν πολύ καλά οι συνεννοήσεις....
Οι Προφητείες του Παϊσιου επαληθεύονται η μία πίσω από την άλλη. Η Ρωσία θα κάνει πόλεμο στην Τουρκία και θα μας δώσει την Κωνσταντινούπολη. Φοβερά πράγματα κυρίες και κύριοι.