ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Αποζημίωση 15 εκατ.δολαρίων ζητά ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ο μαθητής με το "ρολόι- βόμβα"

Αποζημίωση 15 εκατ.δολαρίων ζητά ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ο μαθητής με το "ρολόι- βόμβα" Facebook Twitter
0
Αποζημίωση 15 εκατ.δολαρίων ζητά ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ο μαθητής με το "ρολόι- βόμβα" Facebook Twitter

Αποζημίωση "μαμούθ" διεκδικεί ο διάσημος πια μουσουλμάνος μαθητής που συνελήφθη στο σχολείο του στο Τέξας των ΗΠΑ επειδή το ψηφιακό ρολόι το οποίο είχε κατασκευάσει και πήρε μαζί του στο σχολείο έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο δικηγόρος της οικογένειας, ο Άχμεντ Μοχάμεντ ζητεί συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια - 5 εκατομμύρια από το σχολείο και 10 εκατομμύρια από τις δημοτικές αρχές της πόλης- καθώς σύμφωνα με σχετική επιστολή που εστάλει στο σχολείο του στο Ίρβινγκ, το συμβάν του προκάλεσε «μεγάλο ψυχολογικό τραύμα».

Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι το σχολείο, η αστυνομία και οι αρμόδιοι των δημοτικών αρχών παραβίασαν τα δικαιώματα του Μοχάμεντ κατηγορώντας τον ψευδώς, συλλαμβάνοντάς τον και «δυσφημίζοντάς» τον μόλις αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα.

 

«Ο Άχμεντ έγινε προφανώς στόχος εξαιτίας της φυλής του, της καταγωγής του και της θρησκείας του», έγραψε η Κέλι Χόλινγκσγουορθ, μια από τις δικηγόρους του.

 

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ο Άχμεντ είχε δηλώσει πως επιθυμεί να αλλάξει σχολείο, μετά από αυτό που συνέβη, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και το όνειρό του να σπουδάσει στο MIT.

 

 

 

Η οικογένεια του αγοριού δέχθηκε απειλές και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της, αφού αποκαλύφθηκε η διεύθυνσή της. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ, τον οποίο δέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα, έλαβε μια γενναία υποτροφία για τις σπουδές του.

Ο 14χρονος Άχμεντ, ανακρίθηκε και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα τον Σεπτέμβριο επειδή έφερε μαζί του στο σχολείο μια μικρή συσκευή που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, η οποία αποτελείτο από μια ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, την οποία ήθελε να δείξει στον καθηγητή του στο μάθημα τεχνολογίας.

Αποζημίωση 15 εκατ.δολαρίων ζητά ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ο μαθητής με το "ρολόι- βόμβα" Facebook Twitter
Αποζημίωση 15 εκατ.δολαρίων ζητά ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ο μαθητής με το "ρολόι- βόμβα" Facebook Twitter

Μαθητής της τρίτης γυμνασίου στο σχολείο ΜακΆρθουρ του Ίρβινγκ, κοντά στο Ντάλας, ο Μοχάμεντ δέχθηκε μεγάλη υποστήριξη μέσω των social media, ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την Χίλαρι Κλίντον και τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όταν η αδελφή του ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με χειροπέδες φορώντας ένα μπλουζάκι με τον λογότυπο της Nasa. "Το ρολόι σου μοιάζει απίστευτο Ahmed! Τι θα λεγες να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Πρέπει να εμπνεύσουμε και άλλα παιδιά να ασχοληθούν με τις επιστήμες. Αυτό είναι που κάνει την Αμερική σπουδαία" είχε γράψει τότε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να τον εμψυχώσει.


Ο Άχμεντ ήταν μεταξύ των 300 ατόμων που προσκλήθηκαν να παρακολούθησαν στο Λευκό Οίκο την «Astronomy Night», μια εκδήλωση που φιλοξενείται από τον πρόεδρο και ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της μηχανικής. Αν και οι δυο τους δεν συναντήθηκαν προσωπικά, αλλά μόνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Άχμεντ δήλωσε κατενθουσιασμένος με τη συνάντηση, σχολιάζοντας σύμφωνα με τον Independent: "Ένιωσα πάρα πολύ χαρούμενος που είχα τη στήριξη του Προέδρου. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το ότι με βοήθησε".

 

Αποζημίωση 15 εκατ.δολαρίων ζητά ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ο μαθητής με το "ρολόι- βόμβα" Facebook Twitter

0

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακήρυξε ο Μακρόν μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές

Διεθνή / Γαλλία: Πρόωρες εθνικές εκλογές προκήρυξε ο Μακρόν μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές

Έμμεσος πολιτικός εκβιασμός από τον Εμανουέλ Μακρόν μετά τη σαρωτική νίκη Λεπέν - Ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 30 Ιουνίου, πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
NEWSROOM
Χέρμπερτ Κικλ: Ποιος είναι ο «άνευρος» ακροδεξιός που αναδείχτηκε νικητής στην Αυστρία

Διεθνή / Χέρμπερτ Κικλ: Ποιος είναι ο ακροδεξιός που αναδείχτηκε νικητής στην Αυστρία

Προοριζόταν για... μηχανικός του πλοίου αλλά αναλαμβάνει «καπετάνιος» - Θαυμαστής του Όρμπαν, πήρε από το χέρι τους αντιεμβολιαστές και τώρα ετοιμάζεται να αναλάβει ακόμα και την Καγκελαρία της Αυστρίας
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ