Με περισσότερες κάμερες στους δρόμους και επιπλέον προσωπικό ασφαλείας "θωρακίζεται" το Παρίσι

Με περισσότερες κάμερες στους δρόμους και επιπλέον προσωπικό ασφαλείας "θωρακίζεται" το Παρίσι Facebook Twitter
Γάλλοι αστυνομικοί περιπολούν έξω από την Παναγία των Παρισίων.
0

Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε σήμερα την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας -κάμερες, βιντεοτηλέφωνα, προσωπικό ασφαλείας- στη γαλλική πρωτεύουσα, δέκα ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη Γαλλία, επισημαίνοντας πως «Θα ενισχύσουμε την ασφάλεια των δημοσίων εγκαταστάσεων».

Μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που τίθενται σε ισχύ βρίσκεται κυρίως η εγκατάσταση βιντεόφωνων σε 80 επιπλέον χώρους όπου συχνάζουν παιδιά, αλλά και εργασίες για την ασφάλεια των δημοσίων αξιοθέατων, δημιουργία στεγανών όπου θα καταφεύγουν οι πολίτες για να προφυλαχθούν από επιθέσεις, την τοποθέτηση 165 καμερών βιντεοπροστασίας το 2016 και την πρόσληψη 30 στελεχών προσωπικού ασφαλείας.

Ωστόσο, η δεξιά αντιπολίτευση κρίνει τα μέτρα ανεπαρκή και ζητά τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας να οπλοφορούν. «Θα ήταν απατηλό να σκεφτόμαστε ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των Παριζιάνων το 2016 με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε το 2014» σημείωσε η επικεφαλής της δεξιάς στον δήμο, Ναταλί Κοσιουσκό- Μοριζέ.

Οι «σαφώς ανεπαρκείς» προτάσεις της δημάρχου «δεν λαμβάνουν διόλου υπόψη τους τη σοβαρότητα της κατάστασης στην χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου» τόνισε ο συντηρητικός δήμαρχος του 15ου διαμερίσματος, Φιλίπ Γκουζόν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ζήτησαν επίσης να συγκροτηθεί «μια πραγματική δημοτική αστυνομία 3.000 ανδρών», που θα οπλοφορεί και θα «ελαφρύνει τους αστυνομικούς από το έργο της διαφύλαξης της δημοσίας τάξης» σύμφωνα με τον Γκουζόν, ενώ ζητούν επιπλέον την εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου που θα προβλέπει την εγκατάσταση 1.000 καμερών και πυλών ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στα δημόσια κτίρια.

«Επιμένω στην θέση ότι οι δυνάμεις της εθνικής αστυνομίας εγγυώνται την ασφάλεια των Παριζιάνων. Απ' όσα μας έχει διδάξει η ιστορία, καμία δημοτική αστυνομία και πόσο μάλιστα στο Παρίσι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι εξουσίες, δεν μπορεί να διεκπεραιώσει επαρκώς τα καθήκοντα της εθνικής αστυνομίας» επιβεβαίωσε από την πλευρά της η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM