Συριακό Παρατηρητήριο: Η Ρωσία έχει σκοτώσει 403 αμάχους και 97 παιδιά στους βομβαρδισμούς

Συριακό Παρατηρητήριο: Η Ρωσία έχει σκοτώσει 403 αμάχους και 97 παιδιά στους βομβαρδισμούς Facebook Twitter
1

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή τα δικά του στοιχεία για την κατάσταση στη Συρία μετά την εμπλοκή της Ρωσίας, αλλά και την κλιμάκωση των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη δική του τεκμηρίωση, ο αιματηρός πόλεμος κατά των τζιχαντιστών έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων αμάχων και πολλών παιδιών.

Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για 42.234 αεροπορικές επιθέσεις από την Πολεμική Αεροπορία και τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ για την περίοδο από 20 Οκτωβρίου του 2014 έως και 20 Νοεμβρίου του 2015 και αναφέρει πως αυτές έχουν στοχεύσει αγροκτήματα, χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις σε 13 επαρχίες.

Από το SOHR δίνονται 6889 θάνατοι αμάχων, μεταξύ των οποίων 969 είναι γυναίκες και 1436 παιδιά. Επίσης κάνει λόγο για 35000 πολίτες που τραυματίστηκαν, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες.

Επιπλέον, οι εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ρωσική πολεμική αεροπορία προκάλεσαν το θάνατο 403 αμάχων μεταξύ των οποίων είναι 97 παιδιά και 69 γυναίκες, ενώ 381 είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που πέθαναν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Παρατηρητήριο ζητά από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει την ηθική ευθύνη απέναντι στην καθημερινή δολοφονία εναντίον του λαού της Συρίας, και απαιτεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ασφαλείας να σταματήσει την καθημερινή δολοφονία των Σύρων.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με όσα καταγγέλει το Συριακό Παρατηρητήριο την Παρασκευή. Μεταξύ των θυμάτων αυτών είναι και δέκα παιδιά ενώ οι επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται ως οι πιο σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν από κοινού αεροσκάφη των Πολεμικών Αεροποριών της Ρωσίας και της Συρίας στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ, στα ανατολικά της Συρίας, μια περιοχή που βρίσκεται στον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.


Οι επιδρομές είχαν στόχο συνοικίες της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ και πόλεις όπως η Μαγιαντίνε και η Μπουκαμάλ, μικρότερες πόλεις καθώς και σε τρεις πετρελαιοπηγές, ανέφερε η οργάνωση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Διεθνή / Ελαττωματικός αερόσακος: Η Nissan προειδοποιεί 85.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν επειδή υπάρχει κίνδυνος έκρηξης

Ένας νεκρός από έκρηξη ελαττωματικού αερόσακου Takata - 58 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί – Δείτε ποια μοντέλα της Nissan αφορά η προειδοποίηση
NEWSROOM
Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ.λίρες

Διεθνή / Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ. λίρες

Η προσφορά του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντάνιελ Κρετίνσκι θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και από την βρετανική κυβέρνηση - Στον Κρετίνσκι ανήκει ήδη το 27% της Royal Mail
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πάντοτε αναρωτιόμουν ΠΟΣΟ αθώος είναι ένας "άμαχος" στην συγκεκριμένη περιοχή - αυτή δλδ που ελέγχουν οι τζιχαντιστές - όταν μαζεύονται γυναικόπαιδα και επευφημούν όλοι ένα πλήθος σαν αγέλη τον αποκεφαλισμό κάποιου αλλόθρησκου, που λιθοβολούν ομοφυλόφιλους αφού πρώτα τους έχουν εκτινάξει από ένα ψηλό κτίριο και αυτοί ψυχορραγούν, που γίνονται γυναίκες καμικάζι, που φεύγουν από την χώρα γέννησής τους και έρχονται με τις οικογένειές τους να ζήσουν σ' αυτές τις περιοχές; ΔΕΝ μπορώ να το γενικολογήσω αλλά είναι επιλογή τους να είναι σ'αυτές τις περιοχές.