Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα διορθώνει και δημοσιεύει «fake» επιστολή των Ρώσων

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα διορθώνει και δημοσιεύει «fake» επιστολή των Ρώσων Facebook Twitter
0

Την αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα προκάλεσε μια επιστολή την οποία δημοσίευσε η ρωσική εφημερίδα Izvestia και σε αυτή αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέλαβε τον ακτιβιστή Νικολάι Αλεξέγιεφ για "δυσφήμιση" των πολιτικών. Στο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αλεξέγιεφ είναι ομοφυλόφιλος και ακτιβιστής της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Υποτίθεται ότι το Department of State απευθύνεται στον Αλεξέγιεφ με την επιστολή αυτή ευχαριστώντας τον για τη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, το Μάρτιο.

Η επιστολή ανέφερε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεπής δράση του κινήματος των Gay κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης προκάλεσε την ευρεία κάλυψη της εκδήλωσης από τα ΜΜΕ, καθώς και αρνητικές αντιδράσεις από αξιωματούχους της Ρωσίας…».

"Έπειτα από τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα, το  Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε μια απόφαση ανακατανομής των κονδυλίων που διατίθενται για την προώθηση της δημοκρατίας στη Ρωσία μεταξύ των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα κινήματα των LGBT όπως το GayRussia.Ru και άλλες οργανώσεις ΛΟΑΤ, θα πάρουν  αύξηση της χρηματοδότησης σε βάρος των άλλων αντιπολιτευτικών δημοκρατικών οργανώσεων, η αποτελεσματικότητα των οποίων θεωρείται χαμηλή στην ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσία."

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα αντέδρασε στο δημοσίευμα τουιτάροντας την επιστολή στην οποία υπήρχαν διορθώσεις με κόκκινο στιλό.

Η «κοκκινισμένη» επιστολή συνοδευόταν από ένα μήνυμα: «Αγαπητή Izvestia, την επόμενη φορά που θα έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε πλαστά έγγραφα – να τα στέλνετε σε εμάς ώστε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να διορθώσουμε τα λάθη σας.

Με εκτίμηση,. "

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM