Γαλλία: Οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν στο Σεντ Ντενί σύντομα θα διέπρατταν νέα επίθεση

Γαλλία: Οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν στο Σεντ Ντενί σύντομα θα διέπρατταν νέα επίθεση Facebook Twitter
0
Γαλλία: Οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν στο Σεντ Ντενί σύντομα θα διέπρατταν νέα επίθεση Facebook Twitter

«Όλα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που συνελήφθησαν ή εξουδετερώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Σεντ Ντενί θα μπορούσαν να αναλάβουν δράση και να διαπράξουν μια νέα επίθεση» δήλωσε απόψε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν. 

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές που επικαλείται το Reuters, οι συγκεκριμένοι τρομοκράτες σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση στην οικονομική και επιχειρηματική συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, τη Λα Ντεφάνς. Μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες γνωστοποίησε ότι η επίθεση είχε οργανωθεί για αύριο Πέμπτη, στη συνοικία όπου εδρεύουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα ο πετρελαϊκός κολοσσός Total αλλά και η τράπεζα Societe General. Αρκετές αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι στόχοι των τρομοκρατών ήταν το εμπορικό κέντρο Quatre Temps και η κεντρική πλατεία της συνοικίας με τους ουρανοξύστες και τα γραφεία των επιχειρήσεων στο δυτικό τμήμα του Παρισιού.

 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, αργότερα ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μπερνάρ Καζνέβ φάνηκε να υπονοεί ότι υπήρχε σχέδιο για μια νέα επίθεση. «Αυτές οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν εναντίον ανθρώπων που ενδεχομένως θα επιτίθεντο ξανά και για μία ακόμη φορά βλέπουμε ότι εγκλήματα, δολοφονίες και βαρβαρότητες αποφεύχθηκαν», είπε.

 

Γαλλία: Οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν στο Σεντ Ντενί σύντομα θα διέπρατταν νέα επίθεση Facebook Twitter

 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν 5.000 σφαίρες κατά τη διάρκεια της εφόδου στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στο Σεντ Ντενί, όπου ορισμένα τμήματα του κτιρίου είναι σχεδόν ετοιμόρροπα, γεγονός που επιβραδύνει την εξέλιξη των ερευνών.

 

Οι αστυνομικοί «ανέμεναν να εντοπίσουν τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού, ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι άλλο: μια ομάδα που προετοίμαζε μια επίθεση στη Λα Ντεφάνς» δήλωσε άλλη πηγή, που είναι πολύ καλά ενημερωμένη για την εξέλιξη των ερευνών.

 

Σύμφωνα όμως με τον γάλλο εισαγγελέα, ο Αμπ ντελχαμίντ Αμπαούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των 8 ανθρώπων που συνελήφθησαν σήμερα. Ο Μολέν παρουσίασε τον Αμπαούντ ως ένα πρόσωπο «για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι ήταν ο εμπνευστής πολλών σχεδίων τρομοκρατικών επιθέσεων ή αποπειρών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».

 

Γαλλία: Οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν στο Σεντ Ντενί σύντομα θα διέπρατταν νέα επίθεση Facebook Twitter

Οι αρχές έχουν προς το παρόν ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Ο Φρανσουά Μολέν, δήλωσε πάντως ότι δε βρίσκεται σε θέση να διευκρινίσει ούτε τον αριθμό ούτε τα στοιχεία των ανθρώπων που σκοτώθηκαν, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από το σημείο της εφόδου δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Μεταξύ άλλων, ο Μολέν, αποκάλυψε ότι ανακαλύφθηκε ένα κινητό τηλέφωνο εντός ενός κάδου απορριμμάτων στο εξωτερικό του συναυλιακού χώρου του Μπατακλάν, με το μήνυμα: «φύγαμε, ξεκινάμε». «Η έρευνα επικεντρώνεται προφανώς στο να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο παραλήπτης του μηνύματος» που εστάλη στις 21.42 το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν από την επίθεση, προσέθεσε ο ίδιος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ