33 τζιχαντιστές νεκροί από τους βομβαρδισμούς Γάλλων και Ρώσων στη Ράκα

33 τζιχαντιστές νεκροί από τους βομβαρδισμούς Γάλλων και Ρώσων στη Ράκα Facebook Twitter
1

Το μπαράζ βομβαρδισμών που έχουν εξαπολύσει τα γαλλικά και ρωσικά αεροσκάφη τις τελευταίες 72 ώρες στη Ράκα της βόρειας Συρίας, προκάλεσαν το θάνατο 33 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους , ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι επιδρομές της γαλλικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τη Δευτέρα και την Τρίτη εναντίον αποθηκών με όπλα, στρατοπέδων και σημείων ελέγχου στη Ράκα και τα περίχωρα της πόλης προκάλεσαν τον θάνατο 33 τζιχαντιστών και τον τραυματισμό δεκάδων στις τάξεις του ISIS», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν και συνέχισε: «Ο περιορισμένος αριθμός των νεκρών εξηγείται από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές είχαν λάβει προφυλάξεις. Δεν υπήρχαν παρά μόνο φρουροί γύρω από αποθήκες και στρατόπεδα και οι περισσότεροι σκοτώθηκαν πάνω στα οδοφράγματα ελέγχου».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, εξαιτίας των βομβαρδισμών πολλές οικογένειες ξένων μαχητών εγκατέλειψαν την πόλη για να καταφύγουν στη Μοσούλη του Ιράκ, ένα ακόμη προπύργιο του ΙΚ, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφοριών σε όλη τη χώρα.

Η Ρωσία και η Γαλλία κλιμάκωσαν τις επιδρομές στη Ράκα, την ανεπίσημη πρωτεύουσα του ISIS στη Συρία, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και την επίθεση εναντίον αεροσκάφους της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό Σινά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια